Víz nélkül maradhat egy soproni wellnesshotel

  Korlátozza a vízellátást a soproni Hotel Fagus-ban a szolgáltató a közműtartozások miatt, így a wellness szálloda nem lesz képes az üzemszerű működésre.

  A korlátozásról szóló információkat a hotel tulajdonosa, a Resideál Zrt. közölte hétfőn az MTI-vel a szolgáltató tájékoztatása alapján. A közlemény szerint a Soproni Vízmű Zrt. a felhalmozódott díjtartozások miatt korlátozza a víziközmű szolgáltatásokat.

  Fotó: Hotel Fagus

  A korlátozás az eddigi üzemeltetővel, a Creatív Hotel Consulting Kft.-vel hosszú ideje fennálló jogvita egyik következménye. A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért szintén az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

  A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért is az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

  Az MTI kérdésére a tulajdonos üzleti titokra hivatkozva nem közölte, hogy mekkora összegben tartozik az üzemeltető a víziközmű vállalatnak.

  Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére megerősítette, hogy február 2-tól szüneteltetik a vízszolgáltatást a szállodában.

  Elmondása szerint az idén január 18-án küldték el a tulajdonosnak a második fizetési felszólítást. Ebben szerepelt, hogy amennyiben a tartozást nem rendezik, úgy szüneteltetni fogják az ivóvízellátást. A szálloda külön tűzivízmérővel is rendelkezik, ám ezt biztonsági okokból nem fogják leszerelni, tette hozzá.

  Az MTI többször is kereste a Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatóját, sikertelenül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!