Újra megnyílik a tapolcai termálvizes strand

  Kilenc évig volt zárva, elvileg júniusban átadják. Az úszómedence élményelemekkel bővül, ezenkívül lesz gyerekmedence és termálmedence is.

  Újra megnyitják nyáron a tapolcai termálvizes strandfürdőt. A létesítményt a 2007-es szezon után zárták be, miután az önkormányzatnak nem volt pénze elvégezni a szükséges felújításokat, számolt be a termalonline.hu. A fürdő nagyon rossz állapotba került, hamar visszafoglalta a természet.

  Fotó: veol.hu / Tapolcai Önkormányzat

   Néhány évvel ezelőtt döntés született a strandfürdő felújításáról, amire a város 250 milliós állami támogatást szerzett, ezt 180-200 milliós önrésszel egészítik ki. A veol.hu decemberben már arról számolt be, hogy az építkezés a terveknek megfelelően halad. Működőképes a termálkút, végeztek a medencék aljzatának betonozásával, elkezdték a medencék és a csúszdatorony vasbeton szerkezetének építését. Jelen állás szerint tartható a termálstrand júniusi műszaki átadása.

  Az úszómedence egyik felét élményelemekkel szerelik fel, ezenkívül egy gyerekmedencét és egy két részre osztott termálmedencét alakítanak ki. Utóbbi egyik fele ülőmedenceként fog működni, a másik fele a csúszda érkezőmedencéje lesz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!