Öt csillagot kapott a MOM Sport uszoda

Ünnepélyes keretek között helyezték kia Magyar Fürdőszövetség által a MOM Sport Uszodának ítélt 5-Csillag védnöki táblát.

A "gyógyfürdő, strandfürdő, uszodalétesítmény, élményfürdő, wellness (medical wellness) fürdő csillaggal" tanúsító nemzeti védjegyet a Nemzetgazdasági Minisztérium hozta létre. Célja, hogy garanciát adjon a fürdőszolgáltatás-nyújtás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a Magyar Fürdőszövetség által kidolgozott, és a Nemzetgazdasági Minisztérium által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik. A minősítési rendszerben az 5 csillag a legtöbb, ami megszerezhető - írja az MTI.

Ez a díj az elmúlt két és fél év legrangosabb szakmai elismerése, amelyet az önkormányzati tulajdonú, de piaci alapokon működő cég megkapott. Az uszodák közül Budapesten az első. Ha pedig azt nézzük, hogy az uszodák és az 5-csillagos uszodák között melyik működik állami támogatás nélkül, valószínűleg ebben országosan is élen jár a MoM Sport.

Pokorni Zoltán polgármester arról számolt be, hogy a MOM Sportot évente 700 ezer ember látogatja, ami óriási eredmény. A működés sikerét bizonyítják az idei esztendőben kapott rangos szakmai elismerések is, mint a Magyar Brands és Superbrands díjak, a Magyar Telekom által a fenntarthatóság jegyében adományozott Delfin-díj, valamint a Magyar Marketing Szövetség Gyémánt-díja, amit a márkaépítésért érdemelt ki az intézmény. A MOB főtitkára pedig a kardvívó események sikere kapcsán a vívóesemények Roland Garros-ának nevezte a MoM Sportban rendezett versenyeket.

Buranits Ildikó, a MOM Sport igazgatója elmondta, hogy 2013 eleje óta vezeti az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság élén a sportlétesítményt, és már az első tíz hónapban láthatóvá vált, hogy működőképes az új üzemeltetési koncepció, "képesek megállni a saját lábukon". Másfél év alatt sikerült az elképzeléseik alapján bérbe adni a kiadható területeket, és olyan új, a látogatók számára vonzó szolgáltatók jelentek meg, mint a Fitness & More, a Fájdalom Ambulancia, illetve a Cserpes Tejivó és az Under Armour Magyarország Kft. Önerőből jelentős fejlesztéseket tudtak megvalósítani, például felújították a műfüves focipályát, valamint a kertben játszóteret és Streetgymet építettek. A sportcsarnok új tűzajtói már 2400 fő befogadására tették alkalmassá a létesítményt.

Jövő évi terveik között szerepel, hogy a jelenleg használt UV-víztisztító rendszer mellett egy újabb vapo-technológiás víztisztítás bevezetése, így még a jelenleginél is kevesebbre csökkenthetik a klór felhasználását. A jelenlegi klórhasználat is kevesebb mint fele mint az átlagos uszodáknál megszokott. Emellett egy úgynevezett spray-parkot alakítanának ki, ahol úszástudás nélkül is élvezetesen tölthetik az időt a vízzel még csak most ismerkedő gyerekek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek