Hat hazai hotel, ahol a jakuzzi és a sport nem zárja ki egymást

A wellnessben punnyadni jó, de kellemesen elfáradva tenni ugyanezt még jobb. Ráadásul így az esti svédasztal lerablása után sem lesz akkora lelkiismeret-furdalása az embernek, hiszen a nap nagy részét aktívan töltötte. Hat hazai szálloda, ahol a wellnesshétvége nem jelent egyet a szaunából ki, medencébe be koreográfiával.

Az ősszel nem csak a boros programok és a városlátogatások szezonja érkezett el, de egyre többször gondolunk vágyakozva a wellnessrészleggel rendelkező szállodákra is. A strandmedence és a tengerpart ideje lejárt, itt az illatos szaunafelöntések, gőzölgő jakuzzik, frissítő masszázsok szezonja. Na meg a meseszép túráké.

"Ha már egyszer kifizettem az árát, csak enni jövök ki a medencéből" felkiáltással a wellnesshétvégére készülődve sokan hajlamosak csak beltéri programokban gondolkodni. Pedig sokkal jobb olyan szállodát választani, ahol aktív pihenéssel egészíthető ki a lazítás a wellnessben. Tapasztalatból mondjuk: egy áttúrázott nap után sokkal jobban esik beheveredni a jakuzziba. Hat hazai hely, ahol ez a kombináció könnyedén megvalósítható.

Kirándulás és hegyi sportok a Mátrában és a Bükkben

A Mátrában tényleg nem lehet unatkozni: az év nagy részében jól jelölt turistautakon járhatjuk be gyalogszerrel a legszebb tájait, telente pedig két síközpont (a Kékesen és Mátraszentistvánon) is várja a sportolókat. Akár kisgyerekkel indulnának útnak, akár párban szeretnének egy kicsit andalogni, vagy éppen egy nehezebb kirándulást legyűrni, garantáltan találnak önöknek való útvonalat.

Emellett a mátraházi High-Tech Sportok Bázisán hegyi bringát, terepsegway-t vagy éppen monster rollert is bérelhetnek, ha a gyaloglásnál valami izgalmasabbra vágynak. Még mindig nem elég az adrenalinból? A Sástónál található Oxygen Adrenalin Kalandparkban vérmérséklettől függően lehet quadozni, bobozni, óriáshintázni vagy éppen az erdei kalandpark feladataival megküzdeni.

Kalandparkozás után jobban esik a lazítás
Galéria: Hat hazai hotel, ahol a jakuzzi és a sport nem zárja ki egymást
Fotó: Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó

A Mátrafüred és Mátraháza között, gyönyörű panorámájú helyen elhelyezkedő Lifestyle Hotel Mátra és a Residence Ózon is rendelkezik wellnessrészleggel. Előbbi egy kicsit kisebb, és talán nyugalmasabb is – kivéve a vasárnapokat, mert akkor általában rengetegen vannak a Sunday Brunch rendezvény miatt – , méretes ablakaiból a környező erdőre lehet rálátni. A fürdőruhás szaunarészleg mellett pedig egy natúr szaunát is kialakítottak. Az Ózonban kétszintes wellnessrészleget találunk, és itt kültéri medencék is vannak – a kinti forróvizes jakuzziból például pont a Kékesre nyílik panoráma. Hasonló kilátással büszkélkedhet a kinti finn szauna, ami emiatt az egyik kedvencünk az országban.

Túra és wellness szempontból egyaránt jó adottságokkal rendelkezik a híres, neoreneszánsz stílusú lillafüredi Palotaszálló is, hiszen a Bükk vadregényes erdői veszik körül. Túra előtt és után az élménymedencével, feszített víztükrű medencével, szaunákkal és sókamrával felszerelt wellnessrészlegben múlathatjuk az időt. És érdemes benevezni egy jó masszázsra is: ritkán találkozunk olyan erős kezű masszőrökkel, mint akikhez itt volt szerencsénk.

A legendás Palotaszálló
Galéria: Hat hazai hotel, ahol a jakuzzi és a sport nem zárja ki egymást
Fotó: Peter Buki / Hunguest Hotel Palota

Aki csak egy kisebb sétára vágyik a környéken, nézze meg a függőkertet, a Hámori-tavat és a közeli István-cseppkőbarlangot és az Anna-mésztufabarlangot. Egy fokkal nagyobb kirándulás a pisztrángtelep meglátogatása, de persze komolyabb túrákra is alkalmas a terep. Ráadásul, amikor itt jártunk, tökéletes stresszmentes övezetet találtunk, őzekkel előbb futottunk össze, mint más túrázókkal.

Golf és kalandpark Bükfürdőn

A túra-wellness kombó helyett inkább a golfot ötvözné pancsolással? A Greenfield Hotel Golf and Spa az önnek való hely Bükfürdőn. A Greenfield Golf Akadémia 18 lyukú golfpályáján kezdő és haladó oktatásokat is tartanak, ahová még Ausztriából is átjárnak a vendégek. A pálya egy óriási zöldellő mezőn, hatalmas fák és tavak között fekszik.

A Greenfield Hotel
Galéria: Hat hazai hotel, ahol a jakuzzi és a sport nem zárja ki egymást
Fotó: Greenfield Hotel / Greenfield Hotel

A testmozgás után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés. A hotelnek nyolc, különböző szauna attrakciója van a 37 fokos tepidáriumtól az aromaterápiás helyiségen át az infraszaunáig, és hat medencéje, köztük két gyógyvizes. A gyógyvíz több mint 700 méter mélyről tör fel a hotel közelében, amely a szálloda 38 fokos gyógymedencéjét látja el. A gyógyvíz sötétebb színű, kevéske homokkal a medence alján.

Lovastúra a Bakonyban

A Zirctől nem messze, mesebeli környezetben található Szépalma Hotel csak egy aprócska, pár szaunával, egy kis pihenőtérrel és jakuzzival felszerelt wellnessrészleggel rendelkezik. Ugyanakkor a gondosan ápolt környezet, a legelésző ménes látványa, a csicsergő madarak hangja, a napsütötte, virágokkal és gyógynövényekkel beültetett belső udvar olyan nyugalmat áraszt, hogy az bármelyik komoly wellnessrészleg jótékony hatásaival felveszi a versenyt.

Kandallós lobby a Szépalma hotelben a meghitt esti beszélgetésekhez
Galéria: Hat hazai hotel, ahol a jakuzzi és a sport nem zárja ki egymást
Fotó: Hotel Szépalma

Bringatúra a Fertő-tónál

Szálláshelyként nincsenek személyes tapasztalataink, csak átbringázott napok után életmentőnek bizonyuló, házias fogásairól és hangulatos kis teraszáról ismerjük a hegykői Tornácos Panziót. De ha a szállás is olyan kedves, mint amilyennek az éttermi részt megismertük, bátran ajánljuk a helyet az evés mellett pihenéshez is. Kis wellness részlege, és a település remek termálfürdőjének közelsége miatt ráadásul tökéletesen kombinálható itt is a pancsolás és az aktív kikapcsolódás.

A hegykői Tornácos panzió
Galéria: Hat hazai hotel, ahol a jakuzzi és a sport nem zárja ki egymást
Fotó: Tornácos - Hegykő

Az ápoltsága miatt Ausztriát idéző Hegykő tökéletes kiindulópont, ha a Fertő-tó magyar oldalát akarja valaki csillagtúra formájában felfedezni. Kerékpárúton kényelmesen megközelíthető az egyre szépülő Fertődi kastély, és a nem messze tőle található, különlegesen érdekes fertőszéplaki tájházak is. De a másik irányba indulva a nagycenki Széchenyi-kastély sincs messze, és a nemrégiben ökoturisztikai látogatóközponttal kibővült fertőrákosi kőfejtő, vagy éppen a Mithras-szentély is elérhető innen egy kellemesen fárasztó bringás kirándulás keretében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek