Az év legjobb fürdőjét Hajdúszoboszlón kell keresni!

  Szeptember 30-án lezárult az idén első alkalommal megrendezett Az Év Fürdője szavazás, amely a hazai termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre szerette volna a figyelmet irányítani. Az Év Fürdője közönségszavazáson 170 ezer szavazat érkezett közel 200 hazai fürdőre, mutatjuk a legjobbakat.

   

  Az Év Fürdője: a Hungarospa Hajdúszoboszló

  A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A strand harminchektáros, gyönyörűen parkosított területen található, tizenhárom különböző élmény-, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermekmedencével.

  Különlegessége a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart, mely 6200 négyzetméteres vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. Az aquaparkban tizenöt pálya szédíti a csúszdázás kedvelőit, és tavaly létrehozták az úgynevezett extrém zónát is, ahol további hat izgalmas kalandcsúszda és egy vízeséses mászófal várja az adrenalinfüggőket.

  Az Év Feltörekvő Fürdője: a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

  Cserkeszőlőn 2010-ben újult meg a gyógy- és strandfürdő, azóta tizenöt medence és nyolc csúszda várja a kikapcsolódni vágyókat. Ekkor hozták létre az úgynevezett téli fürdőt is, így már nem csak nyáron lehet élvezni a helyi termálvíz gyógyító hatását.

  A fürdő különlegessége, hogy ki lehet próbálni a hazánkban még kevés helyen fellelhető krioszaunát is, ami a hagyományos szauna ellentettje, a szervezetet egy-három percre mínusz 120 és 170 Celsius fok közötti hőmérsékletnek teszi ki – így biztosan könnyen le lehet hűlni, még 40 fokban is.

  A Helyiek Kedvenc Fürdője a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő

  Az ország legnaposabb részén fekvő Kerekdombi Termálfürdő Magyarország legnagyobb szabadtéri Kneipp-ligetével büszkélkedhet, ami nem kevesebb 1500 négyzetméteren terül el. A fél évszázada működő, 2014-ben teljes körűen felújított fürdő másik különlegessége az akár ötven fő befogadására is alkalmas rönkszauna.

  Első 15 helyezett

  Hungarospa Hajdúszoboszló
  Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
  Gyulai Várfürdő
  Zalakarosi Fürdő
  Napfényfürdő Aquapolis
  Miskolctapolca Barlangfürdő
  Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő
  Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő
  Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
  Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
  Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
  Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum
  Egri Termálfürdő
  Aquaworld Resort Budapest
  Aquarius Élményfürdő

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!