Cápaveszély miatt több strandot lezártak Japánban

Lezártak több, szörfösök által kedvelt Tokió környéki tengerparti szakaszt a japán hatóságok, miután cápák jelentek meg a tengerben.

Egy rendőrségi helikopter mintegy 30 cápát - közöttük tíz kalapácsfejű cápát - fedezett fel a fővárostól délre, a Csendes-óceáni partok mentén - írta a helyi sajtó. Ibaraki prefektúra kilenc strandján elővigyázatosságból megtiltották a fürdést. Kanagava prefektúra Sigaszaki települése az interneten adott ki figyelmeztetést, amelyben eltanácsolják a lakosokat a strandolástól.

Japán más térségeiben, így Kagosima dél-japáni szigeten szintén hasonló intézkedéseket hoztak. A strandok a nyári szabadságolások idején rendkívül népszerűek Japánban. A tengerpartok közelében számos cápafaj él, de ritkán támadnak emberre - írja az MTI.

Japán a Travelón
Japánról szóló sorozatunkban – ami után még az Oszakai Egyetem magyarul tanuló diákjai is kedvet kaptak az íráshoz – a japánok meglepő szokásairól, a különleges étkezési kultúráról, és a legmenőbb streetfood-lelőhelyekről éppúgy szóltunk, mint a Tokiói fiatalok tarka divatirányzatairól, vagy a kihagyhatatlan látnivalókról. Ha kimaradt valamelyik cikkünk, most bepótolhatja!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek