Cápaveszély miatt ismét lezártak néhány ausztrál strandot

  Cápaveszély miatt ismét lezártak néhány ausztrál strandot

  Lezáratta a rendőrség az új-dél-walesi Lennox Head strandjait szerdán, miután egy járőrhelikopter cápát fedezett fel a partok közelében. A környéken számos cápatámadás történt az utóbbi időben - írja az mti.

  Legutóbb múlt pénteken a Lennox Headtől mintegy 50 kilométerre délre fekvő Evans Headnél szenvedett súlyos sérülést egy 51 éves férfi. Craig Isont fehér cápa támadta meg, beleharapott a bal combjába, majd a karjába és a kezébe is. A férfi, aki korábban ökölvívó volt, a ragadozót ütlegelve védte magát. "Éppen eveztem, hogy elérjek egy hullámot" - emlékezett vissza Craig Ison, aki az életmentő műtét után szerdán tért magához. Hozzátette, hogy az állat éppen akkor érte utol, amikor már a part felé igyekezett az utána forduló cápa láttán. Mint mondta, előbb is látta az állatot, de nem törődött vele, mert arra gondolt, csak a gyakran arra úszó delfinek egyike lehet. "Ránéztem és arra gondoltam, hogy nekem végem, utána azt, hogy nem fogok meghalni. Ekkor elkezdtem ütni" - idézte fel az esetet.

  A magát végül sikeresen megvédő férfi a The Daily Telegraph ausztrál internetes kiadásának azt mondta, soha többé nem fog szörfözni. "Kizárt, hogy valaha is visszamerészkedjek a vízbe" - mondta a férfi, akit a támadás után társa segített ki a partra, ahonnan mentővel szállították kórházba. A sebészek szerint millimétereken múlt az élete.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!