Kínai vagyok. Nagyon gazdag. Így ünneplem a fókám szülinapját

Kínai vagyok. Nagyon gazdag. Így ünneplem a fókám szülinapját

Hogy ki tudja kibérelni egy ötcsillagos szálloda medencekomplexumát, és mellé külön egy alkalmi séfet fogadni, csak azért, hogy kedvenc háziállatának születésnapi meglepetést szerezhessen? Leginkább az, akinek apja Wang Jianlin kínai multimilliárdos (egyben Kína leggazdagabb embere), és aki háziállatként egy oroszlánfókát tart otthon.

A Luxurylaunches.com újságírója botránkozott meg néhány sorban a fiún és történetén, akinek kínaiságát már csak azért is hangsúlyozta ki, mert az utóbbi időben több alkalommal is beszámoltak az oldalukon olyan kínai fiatalokról, akik akár könnyedén egymásra találhatnának a közösségi oldalakon az annyi-pénzem-van-hogy-nem-tudom-mit-kezdjek-vele hashtag segítségével.

Mert ez a Wang is egy ilyen gyerek. Apja az Ocean Spring Hotelt bérelte ki, amelynek hőszabályozható medencéjében a fókája igényeinek megfelelően melegíthetik vagy hűthetik a víz hőmérsékletét, miközben annak a séf által készített finom falatokért elég csak egy elegáns mozdulattal a partra vetődnie.

Na, de legyünk őszinték: hányan láttunk egyáltalán már közvetlen közelről oroszlánfókát? Honnan van ennyi pénze a kínaiaknak? És tulajdonképpen mit várhatunk el egy olyan nemzettől, amely gyerekeinek a gazdagságot tűzi ki legfőbb elérendő célnak, és ezért például luxusvilla-néző túrára viszi azokat? (A lap itt ír ugyanis a legújabb őrületről, miszerint a szorgos, dolgos kínai családok így akarják inspirálni a gyerekeiket, hogy gazdag és sikeres felnőtt lehessen belőlük.) - teszi fel a kérdéseket sorai között az újságíró, miközben egy aktuálpolitikára utaló gondolattal zárja sorait: "Ha összehozhatnánk őt a görög oroszlánfókákkal is, a család filantróp vénája talán még a bajból is kihúzhatná az országot."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek