Jógázza körbe a világot!

Az utazás gyakran már önmagában is felér egy regeneráló kúrával, ha pedig komplett újjászületésre vágyunk, kössük össze a testi és a lelki feltöltődést! Évről évre egyre több jógarajongóval találkozni, olyan azonban már kevesebb van, aki kifejezetten a jóga miatt indulna útnak. Pedig aki egyszer belekóstol a jógatáborok különleges világába, annak onnantól kezdve nincs megállás! A szörföstől a hedonista jógáig összeszedtük a nyár legígéretesebb táborait, hogy önnek már csak kedvencet kelljen választania.

Ha már régóta fontolgatja, hogy változtat a szürke hétköznapokon és új színt visz az életébe, egy jógatáborral nem lőhet mellé. Próbálja ki a jógát úgy, ahogy azt eredetileg kitalálták: hagyja hátra az edzőtermet, szabaduljon ki a négy fal közül, és tapasztalja meg a mozgás természetközeliségét!

Szörf vagy jóga? Legyen mindkettő!

Hallott már a SUP-jógáról? A rövid és semmitmondó elnevezés mögött egy ultramenő jógatípus rejlik: a széles testű szörfdeszkán jógázás. (A SUP rövidítés egészen konkrétan egy speciális sportot, a stand up paddlinget takarja.) Akár hiszi, akár nem, még csak nem is kell a fél világot átszelnie azért, hogy kipróbálhassa, elég csak a Balatonig menni! Ha még nincs programja a pünkösdi hosszú hétvégére és szívesen a háta mögött hagyná a fővárost, Siófokon a helye.

SUP jóga a BalatononFotó: Facebook / SUP Yoga & SUP Fitness - Hungary, Earth Wind & Water



A SUP jóga lényege, hogy a résztvevők a víz erejét felhasználva dolgoznak a belső egyensúlyért. A 90 perces órák során egy szörfdeszkán egyensúlyozva kell végrehajtani a speciális pózokat, miközben a talpunkat nyaldossák a hullámok, a háttérben pedig hangdurum (egyfajta hangtál) szól. Ennél filmszerűbb talán már nem is lehetne az egész.

A rövid elméleti alapozást követően beeveznek a parttól kb. 200 méterre, ahol elkezdődik a jógázás. Az sem jelent akadályt, ha korábban még nem vett részt egyetlen jógaórán sem, a részvételhez ugyanis nem szükséges haladó tudás. Ha sikerül megtartanunk a pózokat, elvileg akár szárazon is megúszhatjuk az edzést, de az a legbiztosabb, ha fürdőruhát is viszünk magunkkal.

A víz nyugtató erejeFotó: Facebook / SUP Yoga & SUP Fitness - Hungary, Earth Wind & Water


Időpont: 2015. május 22-24., Ezt követően júniusban minden hétvégén (kivéve június 27-28.), júliusban és augusztusban pedig hetente kétszer indul új turnus keddtől csütörtökig és péntektől vasárnapig (kivéve július 7-9.)

Részvételi díj: 2015. május 1-ig 24 900 forint, utána 29 900 forint. A szállás ezen felül még kb. 3500-4000 forinttól foglalható fejenként (2-3 ágyas szobákban a program helyszínéhez közel).

További információk és jelentkezés: A program további részleteit itt találja, a táborba pedig Uracs Ami oktatónál tud jelentkezni az uracsami@hotmail.com email címen.

Gyilkossággal, palacsintával és Picassóval vár a Balaton
Több mint 150 programmal, Picasso kiállítással, oknyomozó túrával, palacsintafesztivállal, különleges divatbemutatóval és kedvezményes ajánlatokkal vár a Balaton május 1-11. között. Megtudhatjuk melyik a Balaton legjobb fagyija, és hogy hol főzik a legjobb bablevest. Ha többet szeretne tudni a programokról, a Nyitott Balaton oldalán mindent megtalál. (X)


Indul a görög jógázni

Még izgalmasabbá tehetjük a jógatúrát, ha egy külföldi úti célt választunk. Nyáron a vízpart a legideálisabb helyszín, és nem csak azért, mert a víz közelsége segít a harmónia megteremtésében. Hanem mert mégiscsak jobb, ha egy izzasztó óra végén rögtön csobbanhatunk is egyet.

Jógaóra KorfunFotó: Emma, Michael and Elway's Excellent Adventures / flickr


A YogaLand Greece egyhetes jógatáborokat szervez július közepétől augusztus közepéig Korfu szigetén, a tengerparttól tíz percre fekvő Agios Georgois Pagiban. A táborban az agni, a vinyasa flow és az ashtanga jógát lehet kipróbálni a tudásunknak megfelelő csoportban. Az agni jógát 36 fokra felfűtött teremben, magas páratartalom mellett végzik. A vinyasa flow különböző irányzatokból született, és sokan azért szeretik, mert a statikusabb jógastílusokkal szemben az ászanákat (jógapózokat) itt viszonylag rövid ideig kell kitartani, ettól a mozgás folyamatosabbnak hat, a pózok pedig mindig más sorrendben váltakoznak, ezért nincs két egyforma vinyasa flow óra. Az ashtanga pedig a hatha jóga egyik összetett, dinamikus formája, amely kötött gyakorlatsorokból áll.

Korfu szigeteFotó: Imagaday / flickr


A tábor programjában városnézés, hajóút, és rengeteg strandolás is szerepel, így itt tényleg egy komplett nyaralásra fizethetünk be, a hét végén pedig újult erővel térhetünk haza.

Időpontok: 2015. július 19-től 25-ig, július 26-tól augusztus 1-ig, augusztus 2-től 8-ig és augusztus 9-től 15-ig.

Részvételi díj: A prémium csomag 165 000 forintba kerül, ami tartalmazza a szállást, napi két étkezést, a jógaórákat, a városnéző programokat, egy hajóutat, valamint egy hosszabb és egy rövidebb masszázst. Az alapcsomag ára 148 000 forint, ami a masszázsok kivételével ugyanazt tartalmazza, mint a prémium csomag.

További információk és jelentkezés: A tábor további részleteit ide kattintva találja, jelentkezni pedig Sántha Brigittánál lehet a brigitta.santha@gmail.com e-mail címen.

Jógatábor filozófusoknak

Van, aki csak a mozgás öröméért jógázik, és van, akit az elméleti háttér is izgat. Ha ön is az utóbbiak közé tartozik, a Narada Akadémia Tisza-parti jógatáborát önnek találták ki.

Bakos Attila jóga-filozófia előadásaFotó: Facebook / Narada Akadémia


Az akadémia már 19. alkalommal rendezi meg egyhetes nyári táborát egy tavirózsás belső tavakkal, japánkertekkel és árnyas ligetekkel szegélyezett mesébe illő helyen. A táborban Bakos Attila író filozófussal és csapatával a hatha és a mantra jógától a szakrális tűzceremónián, és az indiai táncesten át a jóga-filozófiai előadásokig számtalan programon vehetnek részt. A csapatszellemet erősítendő a résztvevők magukra főznek majd, így bárki, aki kedvet kap, betekintést nyerhet a teljes értékű lakto-vegetariánus étrend főzési rejtelmeibe és az indiai konyhaművészetbe is, így a tábor végén valószínűleg már polihisztorként fognak hazatérni.

Jógázás a Holt-Tisza partjánFotó: Facebook / Narada Akadémia


Időpont: 2015. július 26-tól augusztus 1-ig

További információk és jelentkezés: A részvételi díjról és a tábor további részleteiről e-mailben az info@narada.hu címen lehet érdeklődni.

A garantált pihenés receptje
A legnagyobb zalai wellness szálloda, a Hotel Karos Spa jól tudja, mire vágyik a vendég: kellemes kikapcsolódásra, finom ételekre, kényeztető masszázsra, minden igényt kielégítő fürdő- és szaunavilágra.. Csakugyan ennyi lenne? Korántsem. A szálloda mindig igyekszik hozzáadni egy kis pluszt, tartalommal megtölteni a pihenést, és valódi élményeket adni. Próbálja ki Ön is! (X)


Tengerparton jógázni a legmenőbb

Nehéz elképzelni, hogy mi lehet menőbb annál, mint a hullámzó tenger partján, a hűsítő szélben csinálni egymás után a napüdvözleteket. Találtunk egy tábort, ahol mindezt egészen elérhető közelségben megtehetjük!

Napüdvözlet a tengerpartonFotó: gurmit singh / flickr


Poreč, Horvátország egyik legészakibb tengerparti városa hatórányi autóútra fekszik Budapesttől. Itt rendezi meg nyári táborát a Moldavit Alternatív és Spirituális Egészségközpont június végén. A rendszeres tengerparti jógaórákon kívül a programban olyan spirituális foglalkozások is szerepelnek mint a meditáció és transztánc, de több alkalommal lesz városnézés és hajókirándulás, sőt, akár még Szlovéniába is átugorhatunk. A táborba kezdőket és haladókat is várnak!

PorečFotó: Yacht Rent / flickr


Időpont: 2015. július 22-től 26-ig

Részvételi díj: A tábor 65 000 forintba kerül, ami a szállást és a programok árát foglalja magában. A közös, buszos út ára ezen felül kb. 27 000 forint, de külön is le lehet utazni a táborba. Az étkezés szintén egyénileg történik.

További információk és jelentkezés: A táborba ezen az email címen lehet jelentkezni alternativgyogyitas@gmail.com, további részleteket itt talál.

Last minute hedonista jógaút Toszkánába

Ha ön is a spontaneitás embere, aki nem szereti túlságosan előre megtervezni az utazásait, jó hírünk van: három hét múlva akár már csomagolhat is Toszkánába!

ToszkánaFotó: Facebook / amaSole Jóga Római


Az amaSole jógastúdió tanítványai múlt ősszel az első magyar csoportként avattak fel a toszkán paradicsomban egy különleges energiákkal körbevett helyet, melyet a tibeti láma meditációs összejövetelekre használt. Mielőtt még bárki azt hinné, hogy a jóga az önsanyargatásról szól, eláruljuk, hogy a tábor során végig isteni lakomák várnak a résztvevőkre, amelyeket Madonna egykori privát szakácsa varázsol az asztalra a biokertben termesztett alapanyagokból.

Jógázni mosolyogva jóFotó: Facebook / amaSole Jóga Római


A napi kétszeri jógaóra mellett firenzei és sienai városnézés, valamint egy borkóstoló is szerepel a programban Chiantiban, ami alapján tényleg egyértelmű, hogy ez a jógatáborok nirvánája lesz.

Időpont: 2015. május 18-tól 25-ig

Részvételi díj: 550 euró/fő (kb. 160 000 forint) 7 napra (hétfőtől vasárnapig), 8 nap estén (hétfőtől hétfőig) 595 euró/fő (kb. 170 000 forint), amely tartalmazza a szállást, all inclusive ellátást, a foglalkozásokat és a medence használatot. Az utazást egyénileg történik, amelyre a szervezők javasolják a tavaly jól bevált telekocsizást.

További információk és jelentkezés: A táborba ide kattintva lehet jelentkezni a részvételi díj 30 százalékának befizetésével május 3-ig.




Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek