Hihetetlen, hogy ezek a vizes helyek léteznek!

A víz világnapja alkalmából összegyűjtöttünk 5+1 olyan mesterséges és természetes vizes helyet, amitől garantáltan leesik az ember álla. Ön melyiket látogatná meg legszívesebben?

 

A világ legtöbbet fényképezett medencéje

Sokan vallják: ha csak egy görög szigetet látogat meg az ember az életében, Szantorini legyen az. Elég, ha csak megnéznek pár képet a fehérre meszelt házikók girbe-gurba labirintusáról és az itteni naplementéről, és eszükbe sem jut vitatkozni a fenti állítással.

Nem lenne rossz egyszer becsobbanni ide
Galéria: Elképesztő vizes helyek
Hotelscombined

 A sziget legdrágább szállodáinak ráadásul mind úgy tájolták a medencéjét, hogy a legszebb panorámáért ki se kelljen mászni a vízből. Így aztán nem meglepő, hogy a világon a legtöbb sajtómegjelenést és magazin-címlapot magáénak tudó álommedence a Szantorinin található Perivolashotelhez tartozik.

A világ legnagyobb hotelmedencéje

A világ legnagyobb hotelmedencéje a chilei San Alfonso del Mar szállodában található. Nagyobb, mint húsz olimpiai úszómedence, a világ második legnagyobb medencéjénél pedig hatszor nagyobb alapterületű.

Óriási!
Galéria: Elképesztő vizes helyek
sanalfonso.cl

 De nemcsak nagy, mély is: egyben ez a világ legmélyebb medencéje is. A tengerparttal párhuzamosan fekvő gigantikus medence méreteit jól jellemzi, hogy gumimatrac helyett kishajókkal érdemes közlekedni rajta. További érdekes medencék itt.

A világ legszebb tengerpartja

2015-ben a Tripadvisor felhasználói szerint a világ legszebb tengerpartja a Brazíliához tartozó Fernando de Noronha-szigetcsoport egyik strandja, a Baia do Sancho lett. (Tudják, ez az a szavazás, melyen Európa legjobb szállodájának a budapesti Four Seasons Greshamet választották meg.) A gyönyörű kilátás mellett az érintetlen természetet, a békét és a vadvilágot emelték ki a korábban itt járt felhasználók. A legjobb időtöltés, aminek itt hódolhatunk – a hasunk zavartalan süttetése mellett – a snorkeling.

Paradicsomi állapotok
Galéria: Elképesztő vizes helyek
guilherme jofili / flickr

 A Tripadvisoron kommentelők közül persze sokan megkérdőjelezik a hely elsőségét: a világon sok más helyen vannak hasonlóan szép partszakaszok, ráadásul mivel egy nemzeti park területén van, még borsos belépőjegyet is kell fizetni érte – írják. Sajnos még nem volt szerencsénk itt járni, így nem tudunk igazságot tenni. Fotón mindenesetre nagyon jól mutat.

A világ legflamingósabb tava

Szintén zseniális fotótéma a kenyai Nakuru-tó, mely a távolból elsőre úgy néz ki, mintha a vize rózsaszín lenne. Pedig nem az, csupán több mint egymillió flamingó lakik itt – ők okozzák az érzéki csalódást. Ha a rózsaszín madarak még nem szolgálnának elég indokul a látogatáshoz, a Nakuru Nemzeti Parkban zsiráfok, zebrák, orrszarvúfélék és leopárdok is megfigyelhetők – írja a Huffington Post.

Flamingócsapat
Galéria: Elképesztő vizes helyek
Xu Suhui / Northfoto

 A nemzeti parkot és benne a csodálatos tavat legegyszerűbben úgy lehet megismerni, ha benevez az ember egy szafarira. Ez az egynapos túra például kábé százötvenezer forintba kerül két főre ebéddel, belépőkkel, idegenvezetővel és szafarizással együtt. Drága, de az életre szóló élmény valószínűleg garantált.

A világ legszebb vízesése

"Szegény Niagara!" – állítólag így sóhajtott fel Eleanor Roosevelt, az egykori amerikai first lady, amikor életében először meglátta a Brazília és Argentína határán található Iguazú-vízesést. A majdnem három kilométer hosszan húzódó, 275 különálló vízesésből álló természeti csoda nem véletlenül szerepel sokak bakancslistáján.

Iguazú-vízesés
Galéria: Elképesztő vizes helyek
C94 / Northfoto

 Ha kedvet kapott a terület felfedezéséhez, itt talál egy térképet a világörökség részét képező nemzeti parkról. A vízeséseket a brazil és az argentin oldalon is meg lehet nézni, terepjárós túrákra és hajókirándulásokra is be lehet fizetni. Ezekről elég jó leírást a Wikitravelen olvashat.

Melyiket látogatná meg legszívesebben?
A csodás medencét Santorinin - 367
A hatalmas chilei medencét - 51
A világ legszebb tengerpartját Brazíliában - 211
A kenyai flamingós tavat - 26
A lenyűgöző Iguazú-vízesést - 159
A mesebeli Bledi-tavat - 45

+1: Egy mesebeli tó, ami nincs is olyan messze, mint gondolná

Képzeljen el egy tiszta vizű, gleccser-vájta tavat, közepén apró, templomot rejtő szigettel, körülötte sétaútvonalakkal. Mellette egy sziklán ódon kastély uralja a tájat, a tó vizében a környező hófödte csúcsok tükröződnek. Na, hol járunk? Ha nem ismeri a Bledi-tavat, biztosan valamilyen drága és messzi célpontra gondolt, mondjuk Svájcra. Pedig a Bledi-tó Szlovéniában található, csupán ötórányi autózásra Budapesttől.

Mesebeli!
Galéria: Elképesztő vizes helyek
Davide Fienile Tips Rf / Northfoto

 És persze lehet luxus kategóriájú szállásokat is foglalni a tó partján, de a szűkebb keretből gazdálkodóknak sem kell lemondani a kirándulásról. A pénztárcabarát lehetőségekről itt írtunk, ide kattintva pedig a közeli – és szintén hihetetlen szépségű – Vintgar-szurdokot is megismerheti. És ha már erre járnak, a Bledi-tó és a Vintgar-szurdok mellett a Bohinji-tavat és a fölötte magasodó Vogel síközpontot vétek lenne kihagyni.

Wellness, ami formába hoz
A tavaszi fáradtság leküzdésére számtalan lehetőség adódik a wellness szállodák háza táján. Lazító termálfürdőzés, frissítő csobbanás, forró szaunák, kényeztető masszázsok nyújtják a megújulás élményét. Az egészségtudatosakat léböjtkúrák, az aktív kikapcsolódás híveit mozgásprogramok, bakancsos túrák várják. Válasszon wellness pihenést a Danubius szállodák kínálatából! További információért kattintson ide! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek