Fürdők fiesztája a Víz Világnapján

Fürdők fiesztája a Víz Világnapján

A Víz Világnapját az 1992-es Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia kezdeményezésére 1994 óta ünneplik világszerte. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává. Idén ezen a napon különböző stílusú kulturális produkciók pezsdítik fel a fővárosi fürdők programjait: koncerttel, DJ-vel, lézershow-val, hastánc- és tangóbemutatóval, sőt tánctanítással szórakoztatják a közönséget.

 

Széchenyi FürdőFotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Az újhullámos rendezvények mellett a töretlenül népszerű történelmi program sem marad el: a legrégebbi fürdőkben most is lesznek ingyenes vezetések.

Széchenyi Fürdő

15 és 17.30 órakor a Strokes Percussion Group ütőseinek humoros koncertje szórakoztatja a vendégeket. A szépség- és egészség témájú vásár játékokkal, kedvezményekkel, ingyenes tanácsadással az uszoda felőli aulában kerül megrendezésre. 12 és 16 órától kulisszatitkokat megmutató fürdővezetéseken lehet részt venni.

Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

14 órától Argentin Tangóbemutatón, közvetlenül utána pedig ingyenes táncoktatáson vehetnek részt az érdeklődők. A 10, 13 és 16 órakor induló fürdővezetések egyik állomása lesz a ritkán látható Gellért forrás. A medencék és szaunák mellett lávaköves masszázs, spa pedikűr, csokoládékezelés, a Kleopátra fürdő vagy a gyógynövényes fürdő is igénybe vehető lesz.

 

A hullámokon lebegve is nézhetünk lézershow-tFotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Rudas Gyógyfürdő

Különleges atmoszférájú, lézer grafikákkal és térbeli effektekkel írt vízi lézer show-t élvezhetnek a fürdőzők 18:30-tól. Napközben két alkalommal indulnak vezetések. A 2014 őszén befejezett felújításnak köszönhetően új élményrészleggel bővült a fürdő, mely tetőtéri panorámamedencével és különböző hőfokú jeges és melegvizes medencékkel várja a vendégeket. A nemrégiben megnyílt szaunavilág finn szauna, aromaszauna, hőlégkamra, gőzkamra, sószoba és élményzuhany szolgáltatásokkal teszi teljesebbé a fürdőzés élményét.

Gül Baba forrás

A legrégebben ismert budai hőforrások a Gellérthegy lábánál létesült első települések kialakulásában is szerepet játszottak. E forráscsoport része a Gül Baba forrás is, vizének hőmérséklete kb. 43°C. Regisztrációhoz kötött vezetések indulnak 11, 12 és 13 órától (jelentkezés: idegenvezetes@spabudapest.hu).

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Afro beat, Balkan, Funk, Brassil stílusú zenére szórakozhatnak a fürdőzők, a Balkan Sound DJ setjében akusztikus zene keveredik majd az elektronikus dallamokkal. Az új irányzat mellett a klasszikus vonal is megmarad: gyógyvízkóstolóval egybekötött vezetések indulnak 11 és 15 órakor.

 

XVI. századi falak a Király FürdőbenFotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Király Gyógyfürdő

A hely hangulatához hűen hastánc produkciót tekinthetnek meg a vendégek Szőke Mirjam 2011 Príma különdíjas művésze, a Miss Bellydance Hungary királynője és a Midnight Diamonds előadásában. Vezetések indulnak 14, 16 és 18 órakor. A XVI. század óta működő fürdőben három termál medence, egy merülőmedence mellett jakuzzi és különféle masszázsok is igénybe vehetők.

Dagály Fürdő

Ezen a napon a vendégek 30%-os kedvezményt kapnak az aroma relax masszázsok árából.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

A főváros legrégebbi strandja 2014-ben megújult úszó- és strandmedencéjével a sportok és izgalmak kedvelői számára készül programokkal. Búvár próbamerülésen és úszóversenyen lehet részt venni.

Részletes információk: www.budapestgyogyfurdoi.hu

A vezetések után a helyszíni Víz-kvíz játékokban a helyesen válaszolók páros fürdőbelépőt nyerhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek