Sorra nyílnak a luxushotelek Magyarországon

Sorra nyílnak a luxushotelek Magyarországon

Sorra nyílnak az új szállodák Magyarországon: Szekszárdon, Békéscsabán, Pécsett, Nyíregyházán, Hajdúnánáson, Mórahalmon, Siófokon és Makón is új hotelt adnak át idén ősszel. A Turizmus.com cikkei alapján összegyűjöttük, melyik szálloda mivel akar kiemelkedni a többiek közül.

Október végén nyílik a Hotel Merops Mészáros Szekszárdon

Az Év pincészete és az Év fiatal borásza címmel is büszkélkedő, nagy múltú Mészáros család 22 szobával, 150 fős konferencia teremmel, wellnessrészleggel várja vendégeit október végétől négycsillagos szállodájában. A hotel éttermének koncepcióját Segal Viktor dolgozta ki, a kivitelezésről Csécsei László séf és csapata gondoskodik. A családias hangulatú szálloda nevét a család egyik legősibb, vegyszermentesen kezelt szőlőbirtokának jótevőjéről, a gyurgyalagról (latinul: merops) kapta. Ez a madár gyűjti össze a levegőben a káros rovarokat, így védve meg a gyümölcsöt, színei a szobák dizájnjában is megjelennek.

A Hotel Merops éttermeFotó: Hotel Merops

Munkácsy nevét viseli Békéscsaba új négycsillagos hotele

A négycsillagos Munkácsy Hotelt a város hajdan egyik legszebb, azonban az elmúlt 15 évben jelentősen leromlott állapotú, funkció nélküli műemlék épülete, a Sörház átalakításával hozták létre. Két épületszárnyban összesen 24 szoba és lakosztály, 80 férőhelyes konferenciaterem kapott helyet, emellett felnőtt- és gyermekmedence, szauna, fitneszterem nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A hotel nemcsak nevében viseli a világhírű festőművész, Munkácsy Mihály nevét, hanem hangsúlyt fektet a Munkácsy névvel védjegyezett, helyi kézművesek által előállított, tradicionális termékpaletta bemutatására is.

Megnyílt az átalakított Centrál Hotel Nyíregyházán

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt. A szállodában 33 szoba és hét lakosztály található, valamint wellness részleg és kétszáz személyes konferenciaterem is várja a vendégeket. Nyíregyházán ez a második négycsillagos szálloda, hiszen márciusban négycsillagossá fejlesztették az Aventinus Hotelt is, részben szintén magánerős, 180 millió forint összegű befektetéssel.

Elkészült Hajdúnánás első háromcsillagos szálláshelye

A szeptember végén megnyílt Hotel Median 26 kétágyas szobával és 2 apartmannal áll vendégei rendelkezésére, a szobák között zuhanyzós és fürdőkádas is található. A szobák alapszolgáltatásaihoz ingyenes széles sávú internet-elérés, nagyképernyős smart televízió, szobai széf tartozik. A vendéglátásról étterem, kézműves borokat ajánló borozó és egy hangulatos, olasz kávé- és teakészítményeket kínáló kávézó gondoskodik. A rendezvények részére a szálloda közel 100 férőhelyes rendezvénytermet kínál, amelyet különálló tárgyaló is kiegészít.

A Hotel Medián épületeFotó: Hotel Medián

Keleties hangulatú dizájnszálloda épült Siófokon

Egzotikus miliő, gourmet-étterem – megnyílt a négy csillag superior besorolást megcélzó Mala Garden Hotel & Restaurant a siófoki Aranypart közepén. Összesen 21 szobával várják vendégeiket, köztük 2 luxuslakosztállyal, és egy tetőtéri, 120 négyzetméteres penthouse-zal, amelyhez 80 négyzetméteres terasz tartozik. Az új szárnyban a szobák mellett helyet kapott egy a legmodernebb technikával felszerelt, 30 férőhelyes konferenciaterem, a folyamatosan megújuló étlappal rendelkező Mandara Café & Lounge, ahol a reggeliztetés is zajlik, egy cukrászat, valamint itt alakították ki a wellnessrészleget is balatoni panorámás élménymedencével, finn és infraszaunával, trópusi élményzuhannyal, továbbá a masszázshelyiségeket, ahol – hűen a keleti irányvonalhoz – thai masszőrök dolgoznak.

Mala Garden Hotel épületeFotó: Mala Garden Hotel

Négycsillagos, art deco stílusú szálloda nyílt Makón

Grand Hotel Glorius néven, az Arad-Csanádi Takarékpénztár az 1920-as években emelt székházát átépítve, bővítve, felújítva 74 férőhelyes, négycsillagos szállodát alakítottak ki Makó központjában, a Hagymatikum fürdő szomszédságában. A rekonstrukció során tudatosan törekedtek arra, hogy megidézzék az 1920-as, 1930-as évek építészeti stílusát, az art decót. A 2000 négyzetméteres hasznos alapterületű épületben száz férőhelyes étterem, ötven személyes konferenciaterem, kávéház, szauna, wellness- és fitneszrészleg várja a vendégeket.

Medical wellness hotel nyílik decemberben Mórahalmon

A tervek szerint még idén decemberben megnyitó, Szt. Erzsébet Gyógyfürdő és a Colosseum Hotel közvetlen szomszédságában épülő háromcsillagos Elixír Medical Wellness Hotel elsősorban egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál, a gyógy- és wellnessigények kielégítését egyaránt megcélozva. A 64 férőhelyes szállodában akadálymentes szobákat és családi lakosztályokat, saját orvosi rendelőt, kezelőhelyiségeket és terápiás medencét alakítanak ki, s a fürdővel közvetlen lesz a kapcsolata. Szolgáltatásaik közül kiemelkedő jelentőségű a Dévény-módszer, amely időskori betegek és kisgyermekek kezelésében is nagy hatékonyságú.

Új butikhotel épül Pécsett

A történelmi belváros hosszú ideje lakatlan műemlék épületének megújításával és egy teljesen új szárny építésével tizenkilenc szobás, negyven férőhelyes, magas színvonalú szálláshellyel gazdagodik Pécs. A klasszikus épületet a modern stílussal ötvöző Adele Boutique Hotelben a beruházók wellness részleget is kialakítanak, melynek üzemeltetését, akárcsak a szálloda többi részénél, megújuló energiák segítik. Az épület a Széchenyi tértől mindössze száz méterre található, így Pécs két évezredes történelmi látnivalói akár gyalogszerrel is bejárhatók. Ha pedig valaki sportos és a Mecsekbe vagy akár Orfűre vágyik, annak a szálloda saját kerékpárt is tud biztosítani. A szálloda várhatóan 2015 tavaszán fogadja első vendégeit.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Újabb cikkünk ebben a témában:

Dizájnos gyógyszálloda nyílik Mórahalmon
Tavasszal megnyitja kapuit Mórahalom legújabb medical wellness szállodája.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek