Az őszi szünetben is vár a Balaton

  "A Balatonnál ősszel nem lehet semmit csinálni" frázis már rég nem aktuális, magunk is meglepődhetünk, hogy mennyi családos program közül választhatunk. Lehet bringázni, lesz gesztenyefesztivál, és időjárástól függetlenül vár a Zalakarosi Fürdő.

  Alig két hét és kezdődik az őszi szünet az iskolákban (október 22 - november 2), úgyhogy ha eddig még nem formáltunk konkrét terveket azt illetően, hogy mit fog gyerekünk csinálni vagy mi mit fogunk csinálni a gyerekkel, itt az ideje. Ha útnak indulnánk mondjuk a Balaton felé, meglepődhetünk, hogy mennyi gyerekes vagy családi program közül választhatunk. "A Balatonnál szeptember elsején vége a szezonnak" frázis már rég nem érvényes.

  Tekerjünk a gyerekkel!

  A Balaton körüli biciklizni egyre népszerűbb, és szerencsére egyre több helyen lehet kölcsönözni is, például Balatongyörökön a Tourinform irodában (Merida Crossover: 2200 forint vagy CityBike Csepel: 1800 forint), Balatonfüreden pedig a Vitorlás téren lehet ingyen tesztelni az intelligens elektromos kerékpárt.

   

  Amíg lehet biciklizzünk!Fotó: Krémusz / Indafotó

  Csobbanás ősszel

  Ha már a Balaton felé vesszük az irányt, nem maradhat ki a fürdés, és ez akkor sem lehetetlen, ha már nincs igazán strandidő. A környék egyik legnépszerűbb attrakciója, a Zalakarosi Fürdő például a népszerű termésről elnevezett "Tök jó" szlogennel kínál programokat kínál az őszi szünetre, gyakorlatilag minden nap reggeltől estig.

  "A beltéri gyermekvilágot tavaly nyitottuk meg, és nemcsak a gyerekek imádják, hanem a szülők is. - tudom meg Bogdán Amandától, a fürdő marketingesétől - "Fürdőnkben gyermekanimáció működik, lefoglalják a gyereket programokkal, így a szülők is tudnak pihenni" - mondja. Ugyanitt egy baba-mama szobát is találnak az egészen kicsi gyerekkel érkezők. A családi étterem is pár lépésre, szóval akár ki sem kell mozdulnunk a fürdőből egész nap, ha úgy döntenénk.

  Vízipók-Csodapók beltéri gyermekvilág a Zalakaros Fürdőben
  Galéria: Zalakarosi Fürdő
  Fotó: Zalakarosi Fürdő

  A foglalkozások során igyekeznek megmozgatni a gyerekeket, például lesz aquafitnesz és aquasalsa, csúszdaverseny, mini diszkó, vízi ügyességi vetélkedő, manótorna vagy memóriajáték, minden nap reggel fél tizenegytől délután 5-ig. (A programok komplex élményfürdő belépővel ingyenesen vehetők igénybe.)

  Halloween környékén speciális programokkal készülnek, így lehet majd tököt faragni és töklámpást készíteni (október 29-31 között), a tökkompozíciókat pedig zsüri fogja elbírálni, és persze lesz jelmezkészítés és jelmezverseny is a Szellemirtók parti keretében. Október 31-én a felnőttek is bulizhatnak az élményfürdőben, a Halloween fürdőpartyn Majka & Curtis lesz a sztárvendég. A belépő felnőtteknek: 2490, diákoknak 2190 forintba kerül.

  A Vízipók Csodapók Gyermekvilágban az egészséges életmód köré szervezik a programokat, ebben segítnek a Béres Alexandra vezette Neckermann Klub Oázis animátorai. Ők szórakoztató és kreatív programokkal igyekszenek lekötni a gyerekeket, hogy a szülők is levegőhöz jussanak egy kicsit.

  Szauna gyerekeknek is

  Míg a standard szaunákba általában nem vihetjük be a gyerekeket, itt ők is kipróbálhatják, milyen a meleg fapadon üldögélni. A családi szaunát csak 40-45 fokra fűtik fel - aki csendesebb szaunaélményre vágyik, az inkább válassza a gyerekmentes verziót. Az iskolakezdéssel szimultán érkező náthák és más légúti nyavalyák gyógyítására és megelőzésére is hasznos a sókamra: hogy a gyerekek ne unatkozzanak benne, itt sóhomokozót is találunk, játékokkal.

  Gesztenyefesztivál

  Amennyiben kimozdulnánk, Keszthelyen (autóval kb. 45 perc Zalakarostól) Burgonya- és Gesztenye Fesztivált tartanak október 25-én és 26-án a Fő téren. Ha nagyobb fába vágnánk a fejszénket, ne hagyjuk ki a Kis-Balatont, amely Zalakaros szomszédságában fekszik és elsősorban madárvilágáról ismert, remek terep felfedező kirándulásra. További helyi tippjeinket korábbi cikkünkben találja.

  A sült gesztenyét imádják a gyerekekFotó: Oli Scarff / Europress / Getty

  Cikkünk a Zalakarosi Fürdő támogatásával készült.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!