Ötcsillagos minősítés a Gyulai Várfürdőnek

A fürdőszövetség szakértői helyszíni tesztelés után minősítették a várfürdőt, mely öt éven át viselheti a csillagokat.

A múlt héten a Magyar Fürdőszövetség független szakértőkből álló Minősítő Szakbizottsága egy 2013-ban rögzített új, egységes és objektív szempontrendszer alapján a Gyulai Várfürdőt a gyógyfürdő, a strandfürdő és az élményfürdő kategóriákban ötcsillagos minősítéssel illette.

A fürdőszövetség a fürdő környezetének, vízminőségének, a szolgáltatások sokrétűségének és színvonalának, a műszaki felszereltségnek, s egyebek mellett az alkalmazottak felkészültségének, azon belül idegennyelvtudásának felmérése alapján hozta meg döntését.

2013 márciusától a fürdők minősítése egy új, egységes tanúsító rendszer alapján történik. A Nemzeti Tanúsító Védjegy elősegíti a megbízható szolgáltatók kiemelését a versenytársak mezőnyéből, megkönnyítve a fogyasztói döntések meghozatalát. A fürdőlétesítményeket tanúsító védjegy célja, hogy - összhangban a fürdők üzemeltetéséről szóló rendeletekkel - garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalon.

A védjegy működésének és kezelésének felügyeletét a Nemzetgazdasági Minisztérium látja el. A védjegyjogosult a Magyar Állam, míg a védjegy kezeléséért a Magyar Fürdőszövetség felel. A létesítmény minősítéséről a végső döntést a Magyar Fürdőszövetség szakértőiből álló minősítő bizottság hozza meg. A védjegyhasználati jogosultságot öt évre lehet megszerezni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek