Bódék sokaságát pusztítja el a MÁV a Nyugatiban és Keletiben

Nagy rendrakást hirdetett a MÁV így több évtized után, hogy elkezdjenek európaiasan kinézni a főbb budapesti fejállomások. Közleményük szerint ennek keretében a Nyugati és a Keleti pályaudvaron elbontják a „koncepcióba nem illő pavilonokat”, javítják a kereskedelmi szolgáltatásokat, sőt további 50 helyen növelik az utaskomfortot.

Bontásra ítélt bódé a Keletiben.Forrás: Ildiko Fulop/MÁV

Első körben a Nyugati aluljárójának bérleti szerződéseit mondták fel, a keresztfolyosó rendbehozatalát is elkezdik. A Keletin is rendet tesznek: felmondták annak a 12 bérlőnek a szerződését, akik rontják a látképet vagy nem megfelelő színvonalú a szolgáltatásuk. Ételt, italt, újságot továbbra is lehet majd venni, pénzt lehet majd váltani.

Ami lényeges, hogy végre legalább tervezik az utasforgalmi területek felújítását, utascentrum kialakítását.  

Elindult a kiemelt és forgalmas állomások felújítása is 50 állomás vizsgálatával. Idén részben megújul a Bicske alsó, Alsógöd, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob, Sződ-Sződliget és Albertirsa megálló. Rákospalota-Újpesten tavasszal lebontják a raktárt és nyáron vágánykarbantartást végeznek, Dunakeszi-Gyártelepen pedig P+R parkoló épül.

Mindegyik helyszínen megvizsgálják az épületek és építmények állapotát és kihasználtságát. A leromlott állagú, funkciótlan, ronda épületeket elbontják, ahol viszont van értelme a megtartásnak, ott felújítás következik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek