24 órás határátkelőt nyitnak meg a szerb-magyar határon

Február 7-én megnyitják a felújított Bajmok-Bácsalmás határátkelőhelyet, amely egész nap nyitva áll majd a személygépkocsi és autóbusz-forgalom előtt.

Aki járt már a Bácsalmás-Bajmok, magyar-szerb határátkelőhelyen, az tudja, hogy nem megy gördülékenyen az ellenőrzés. A szerb oldalon csak az autóból kiszállva, egy tolóablakhoz sorakozva lehet benyújtani az útlevelet, ahová egy kiépítetlen terelő sávon gurulhatunk át, Magyarországot elhagyva. Az elavult átkelőhelyet azonban hamarosan egy korszerűbb, felújított, egész nap nyitvatartó váltja fel.

Tömeg a magyar-szerb határátkelőhelyenForrás: Shuttertock / Készítette: Nikola Obradovic

A Pannon RTV beszámolója szerint a legmodernebb felszerelés segítségével jelentősen felgyorsul majd a határforgalom, amely ráadásul 24 órán át üzemel majd. Két belépő és két kilépő sávon halad majd az ellenőrzés a felújított átkelőn.

Ezzel egyben a szintén egész nap üzemelő Röszke-Horgos, és Tompa-Kelebia átkelőket is tehermentesítik. Az ünnepek idején és a nyári időszakban ugyanis gyakran előfordul, hogy 5-6 órát is várni kell a határellenőrzésre. A Bácsalmás-Bajmok átkelőhely február 6-án még 7-től este hét óráig tart nyitva, azt követően azonban éjjel-nappal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek