Öt év után megszűnik a Wizz Tours

A Travelo.hu 2013 augusztusában beszélgetett Abrán Györgyel, a Wizz Air kereskedelmi igazgatójával arról, hogy október 1-jével új utazási üzletágat indít a légitársaság, vagyis a repülőjáratot és a szállást egy csomagban fogja értékesíteni. Az igazgató elmondása szerint ebből az utazóknak több előnye is lehet; a csomag ára vonzóbb lesz, mint az egyes részei külön-külön megvásárolva, másrészt a foglalás is egyszerűbb lesz. Öt év elteltével azonban az ötlet mégsem hozta meg azt a sikert, amit elvártak tőle.

Forrás: Alexander Mazurkevich / Shutterstock.com

A Wizz Air tegnap megerősítette a hírt, miszerint a repülőjegy + szállás csomagokat kínáló Wizz Tours online utazási szolgáltató 2018. december 31-én befejezi működését. Innentől kezdve az utasok kizárólag a wizzair.com oldalon keresztül foglalhatják le a repülőjegyükhöz kapcsolódó szállásukat és transzfer lehetőségüket is.

Azoknak az utasoknak, akik a Wizz Tours-on keresztül foglaltak repülőjegyet és szállást  2019. január 1. után induló vagy 2019. január 15. után érkező járatokra, a Wizz Tours ügyfélszolgálata  teljes visszatérítést ajánl fel és felveszi velük a kapcsolatot. A megszűnési időszakon belüli foglalások esetében az utazások teljesítése minden tekintetben biztosított - írja a Turizmus.com.

Forrás: wizztours.hu

A Wizz Air a továbbiakban maximálisan a legfőbb tevékenységére fókuszál, miközben garantálja a Wizz Tours rendben lefolytatott bezárását oly módon, hogy annak minimális hatása legyen az utazókra és a partnerekre egyaránt.

A Wizz Tours üzleti éve március végével ért véget, így a legfrissebb adatok még a 2017. márciusi zárást mutatják. A szolgáltató saját tőkéje viszont egyetlen év alatt 271 millió forinttal csökkent, és így – ha árbevétel-arányosan nem is jelentős mértékben, de – mínuszba fordult.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek