Vízitúrát szerveznek Tatától Dunaalmásig az Által-éren

Vízitúrát szerveznek a tatai Öreg-tó téli leeresztésével felduzzasztott Által-éren szombaton, 2018. október 6-án. A 13 kilométeres túra teljesíthető kajakkal, kenuval, vagy éppen más otthon készített vízi járművel is.

Forrás: wikipedia.org/ Joxy

Az evezősök mezőnye a Berta malomnál lévő starthelytől a dunaalmási zsilipig tart, melyet végigkövethetnek az Által-ér mentén kiépített kerékpárúton. A kerékpárosok számára külön túrát is szerveztek a közelben fakadó négy forrás, valamint az ártér és a folyó élővilágának megismerésére. Az 5-6 kilométer hosszú kerekezés közben természetvédelmi ökológus hívja fel a figyelmet a környék érdekességeire - olvasható a zszk.hu oldalon, ahol az útvonal részletes térképe és napi program is megtalálható.

A veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le, a szervezők pedig felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról. A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Regisztrációs lap letölthető az egyesület honlapjáról, melyet az indulás helyszínén kell leadni!

Tatai Öreg-tó naplementekorForrás: wikipedia.org / József Süveg (2005)

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 23. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele, valamint a magyar térképészet megalapítása.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek