Két hétre bezár a Déli pályaudvar

Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar. A két hét alatt olyan karbantartási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni – írja közleményében a MÁV.

A munkálatoktól a különböző berendezések működésének javulását, a meghibásodások számának csökkenését várják, miközben megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, és csökkenhet a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma is. A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok. A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul. A vágányzár ideje alatt Kelenföldről a Déli pályaudvar a BKK járatainak igénybevételével érhető el.

Forrás: B.Zsolt / Wikipedia

A módosított menetrendek már megtalálhatók a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban, valamint a MÁV-csoport weboldal és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszak alatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek