Olcsó jegyáras Televonatot indít a MÁV

Fapados áron svájci kényelem Nyíregyházától Budapestig – ezzel a címmel érkezett a MÁV-START közleménye a szerkesztőségbe, utalva az új, Televonat nevű szolgáltatásukra, amelyet kísérleti jelleggel, szeptember 30-tól a vasárnapi délutáni csúcsidőszakban indítanak.

A Nyíregyházától Debrecenen át Budapestig közlekedő modern, két egységes FLIRT motorvonaton az egyedi, kedvező ár mellett garantált az ülőhely, mivel a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el. A 17:08-kor induló Televonat Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen: Debrecen (17:38-kor), Kőbánya-Kispest (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik.

Forrás: MÁV Zrt.

A különleges mentesítő járat kizárólag speciális, úgynevezett Televonat-jeggyel vehető igénybe, melynek ára: Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül, de még olcsóbb, ha az utas az önkiszolgáló csatornák valamelyikén keresztül váltja meg a jegyét. Jegyautomatás vásárlásnál ugyanis 2366, illetve 2100 forintot, az e-vonatjegyért (akár interneten, akár a Vonatinfóból vásárolva) pedig 2241, illetve 1989 forintot kell fizetni.

Fontos tudni, hogy a Televonatos utazáshoz más kedvezmény nem vehető igénybe, így például START Klub VIP- vagy Prémium kártya sem használható fel. A jegy cseréje nem lehetséges, visszaváltása a vonat menetrend szerinti indulása előtt legkésőbb egy órával kezdeményezhető. A járaton kutya és kerékpár nem szállítható.

A Televonat a svájci Stadler Rail által gyártott FLIRT motorvonatokkal közlekedik. A FLIRT-ök korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek