Sokan szeretnének saját nyaralót a Velencei-tó és a Balaton közelében

A legmelegebb nyári napokon alig lehetett szabad szállást találni a Balatonon, és még szeptemberre is sok turistát várnak, hiszen a vendégek az őszi időszakban a tó legszebb arcát ,és a legminőségibb balatoni vendéglátást ismerhetik meg - legalábbis a Balaton Kör így gondolja, és nekik el is hihetjük, hiszen évek óta a tóparti vendéglátás minőségi megújulását szorgalmazzák. A Velencei-tó is évről-évre változatos kikapcsolódást nyújt a látogatóknak: itt a strandolás mellett az arborétumi sétától a múzeumlátogatásig, bicajozástól a virágfesztiválig bármit csinálhat. Sokan gondolják úgy, hogy a vízparti élményekből nem elég évente néhány nap, illetve nem szeretnék szállásfoglaláshoz kötni a gyakori kiruccanást, ezért inkább saját nyaralót vásárolnának a felkapott tavaik közelében.

Balatoni tájképForrás: Wikipédia / Készítette: txd

Országosan megduplázódott a kereslet a nyaralók iránt a két évvel ezelőttihez képest - írja az MTI. A Velencei-tó ma már Budapest "előszobájának" számít, sokan több hónapra, vagy akár végleg odaköltöznek.

Az ingatlanokat továbbra is a Balatonnál a legkönnyebb eladni, pedig nem lehet olcsón hozzájutni egy tóközeli, hétvégi házikóhoz. Az északi parton 310 ezer forint körüli, míg a délin 360 ezer forint az átlagos négyzetméterár. Kelet és nyugat közül az autópálya közelsége miatt a keleti részen drágábbak az ingatlanok, ezért ha itt szeretne magának egy nagyobb nyaralót, akkor jelentős összeget kell majd rászánnia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek