Már készülhetünk a 2018-as Utcalimpiára

A 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és a közösségteremtés. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a főváros azért segíti a Budapest Urban Games (BUG) életben tartását és fejlődését, mert a budapestiek szeretik ezt a sportolási projektet. A BUG pedig kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetők.

Idén is lesz futás a CitadellánForrás: facebook.com / BUG

Az idén három helyszínen öt sportágban zajlanak majd az események. A Duna-átúszás 9 órától 12-ig tart, a futás 12-kor kezdődik a Citadellán, melyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott, az úgynevezett laser-run (lézeres lövészetből és futásból álló) számmal. A Klauzál téren 10 órakor kezdődnek a csapatsportágak, a streetball és a kispályás foci küzdelmei.

Szinte minden városi sport kipróbálható leszForrás: facebook.com / BUG / Adam Horvath

Az esemény egyik "arca" Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó lesz, mellett pedig élsportolóként vesz részt a programokon Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, valamint a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn, akik a Duna átúszására neveztek, míg Hrutka János és Lisztes Krisztián kispályás fociban lépnek pályára.

A szombati eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek