Egy karszalaggal nézhetünk több premier előtti filmet az Artmozik éjszakáján

A Budapest Film Zrt. artmozi-hálózatához tartozó öt fővárosi filmszínház, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán artmozik idén is kijelöltek egy éjjelt, amelyet a filmnézésnek szentelnek. Május 11-én késő délutántól másnap hajnalig valamennyi mozi egy karszalaggal látogatható, amely érvényes az összes vetítésre. Lesznek premier előtti vetítések, valamint régi kedvenceink közül is újra láthatunk néhányat - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Művészben

A mozi Rendezők éjjele címmel egyebek mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje lesz látható az országos premier előtt, de Tarantino első sikere, a Kutyaszorítóban is visszatér a moziba. Szerepel a programban még David Lowery Ghost Story, valamint Wes Anderson Kutyák szigete című alkotása is.

Puskinban

Fókuszban az igaz történetek címmel vetítik a legutóbbi Oscar-nyertes filmek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát, de ugyancsak premier előtt lesz látható a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című francia vígjáték is.

puskin moziForrás: Puskin mozi

Toldiban

A mozi kínálata Veszélyes szerelmek történetei címmel vonultatja fel a Szicíliai kísértettörténet című olasz-francia-német filmdrámát vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fit. Premier előtt vetítik többek között a Merülés a szerelembe című német-francia-spanyol-amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját.

Kino Cafeban

Nők - szerepek elnevezésű válogatásban látható lesz a Lady Bird című amerikai vígjáték, az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm és Ridley Scott már-már klasszikusnak számító műve, a Thelma és Louise.

Tabánban

A mozi magyar alkotásokra koncentrál. Többek között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó - Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című alkotását láthatják az érdeklődők.

Az Artmozik éjszakáján este hattól hajnalig folyamatosan vetítik a filmeket a Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban. És ismét csak egy karszalag kell hozzá, ezek 3500 forintért a programban részt vevő mozik pénztáraiban kaphatók. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy az Artmozik éjszakáján a helyfoglalás minden előadáson érkezési sorrendben történik az adott terem befogadóképességének erejéig.

"Forrás: Shutterstock "
Inkább borozgatna a Városligetben?
Május 11. és 13. között ismét Rosalia fesztivált tartanak a Vajdahunyadvár mögötti réten. A finom falatok és remek borok mellett számos gyerek- és családbarát programmal - köztük hagyományőrző kiállítással, kézműves foglalkozással, versenyekkel és hetedhét országra szóló mesékkel készülnek a szervezők. Olvasson tovább!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek