Indiai masszázsterápiával is készül az óbudai vegán fesztivál

A vegán gasztronómiáról szól minden program április 15-én az óbudai Lélek Palotájában, ahol a látogatók egészen közelről ismerkedhetnek meg az indiai konyhaművészettel, csatnit és szabdzsit kóstolhatnak, a palota legnyugisabb pontján pedig indiai masszázsterapeuták kényeztetik a látogatókat. 

Az indiai íz- és egészségfesztivál középpontjában az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya áll, amit idén is különböző gasztronómiai élvezetekkel és számos testi, lelki egészséget megőrző technika bemutatásával kötnek össze. A kiállítók közel negyven féle vegán ételkülönlegességgel, a szakácsok látványos főzőbemutatókkal készülnek, de a szabadtéri tűzön készített csemegék közül is mindenki kedvére falatozhat.

Forrás: Lélek Palotája

A látogatók megismerkedhetnek majd India különleges fűszereivel, azok használatával, valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), az aromás italok, a fűszeres rizsek és az izgalmas édességek.

A fesztivál workshop részlegén ismert szakemberek tartanak előadását az ájurvéda és az egészség kapcsolatáról, de az is kiderül, hogy kinek milyen étkezés illik a testalkatához, illetve, hogy a testet tápláló ételek, hogyan tudnak a közérzetünkre, lelki folyamatainkra is hatni. Mindezen túl a szervezők gyerekfoglalkozásokkal, hennafestéssel és kirakodóvásárral is készülnek, de a tradicionális indiai masszázsokat is ki lehet majd próbálni Indiából érkezett terapeuták segítségével. 

Indiai íz- és egészségfesztivál
Mikor? április 15. vasárnap 10-17 óráig
Hol? Óbuda, Lehel u. 15-17. vagy a másik, Attila u. 8. bejárata felől
Belépő: 1350 Ft/felnőtt, 950 Ft/nyugdíjas, 14 év alatt ingyenes; vagy korlátlan ital- és ételfogyasztás esetén 3500 Ft
További információ: Lélek Palotája

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek