Marokkó lesz az idei Utazás Kiállítás külföldi díszvendége

Az idén március 1. és 4. között rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2018 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 21 ország 280 kiállítója várja az érdeklődőket.

A kiállítás belföldi díszvendége Hévíz, a külföldi pedig Marokkó lesz. A belföldi és a külföldi kínálatot külön pavilonban mutatják majd be. A 41 éve indult rendezvénysorozat idei fő témája az aktív kikapcsolódás, de a turizmus szinte minden ága képviselteti majd magát. Az Utazás kiállítással egy időben rendezik meg a Bringaexpót és a Futó Expót, valamint az ország legnagyobb független, utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan Utakon Fesztivált. Mindegyik rendezvény ugyanazzal a belépőjeggyel látogatható.

Az agadiri strand végében áll a kasbahForrás: Flickr.com

Tavaly ősztől két diszkont légitársaságnak van közvetlen járata Budapestről az észak-afrikai ország népszerű térségeibe, Marrákesbe  és Agadirba. Ezzel az ország elérhető közelségbe került a magyar utazókhoz, és a két ország turisztikai kapcsolatait is szorosabbra fűzték. Tárgyalások zajlanak egy harmadik légitársasággal is, a Royal Air Marockal, közvetlen Budapest-járat indításáról, árulta el a marokkói követtanácsos.

Hévíz különleges játékokkal, helyitermék-kóstolókkal, koktélokkal és akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. A kiállításon hévízi wellness-hétvégéket sorsolnak ki, s egy családi hőlégballon-repülést lehet nyerni. Hévíz évek óta a legnépszerűbb hazai úti célok egyike, a vendégforgalom tavaly rekordot döntött. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek