Júliusban nyílik a Nyíregyházi Állatpark állatos tematikájú szállodája

Július elején fogadhatja első vendégeit a Nyíregyházi Állatparkban található 2600 négyzetméteres Pangea Ökocentrum és Szálloda, ahol jelenleg a nyílászárók beépítése és egyéb belső munkálatok zajlanak - írja az MTI.

A hotelben harmincnyolc, állatokról mintázott szobát alakítanak ki. "Szeretnénk egy ökológiai, ősi hangulatú, Föld körüli utazásra meginvitálni az itt megszálló vendégeket. A hotel minden szobáját más-más állatról nevezik majd el és a névhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is" - fogalmazott Gajdos László, az állatpark igazgatója. A hallban egy különleges életfát állítanak ki, amely a térség egykori és mai élővilágát mutatja be, így körülbelül négyszáz állat lesz látható a négy égtáj felé betájolt faszobron.

A nyolcvan férőhelyes szállodában oktatóközpontot alakítanak ki tantermekkel és rekreációs termekkel, valamint száz férőhelyes konferenciateremet építenek. A szálloda a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet váltja ki, amely évente mintegy háromezer gyerek és felnőtt számára biztosít valamilyen állatkerti oktatást vagy tábort.

Hamarosan a fókák is tágasabb medencében lubickolhatnakForrás: Nyíregyházi Állatpark / Facebook

A Pangeát a Modern városok program segítségével építik, amely része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, csaknem hétmilliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának, a hópárducnak a kifutója, bővítik a fókamedencét, idén húsvétra pedig elkészül a sóstógyógyfürdői látványosság új látogatóközpontja. Emellett előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság és tervezik az India-ház építését is; mindkét beruházás 2019-ben készülhet el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek