Fánky Fesztivál lesz Zalaegerszegen

Látványos maskarás felvonulással, jelmezversennyel, jótékonysági fánkvásárral, funky bulival és koncerttel Fánky Fesztivált rendeznek február 13-án.

A zalai megyeszékhelyen régi tradíció, hogy a Zalaegerszegi Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében a farsangot látványos felvonulással ünnepli a város apraja-nagyja. A program az elmúlt időszakban koncerttel és jótékonysági akcióval is kiegészült.

Mert a farsang nem lehet teljes csörögefánk nélkülForrás: Flickr.com

Az előzetes jelentkezések alapján több százan – köztük óvodás, iskolai és felnőtt csoportok, egyéni jelmezesek – vesznek részt a karneválon. A felvonulás előtt mindenki lehetőséget kap arra, hogy a színpadon egy rövid produkcióval bemutassa a jelmezét. A maskarások ezt követően a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar felvezetésével vonulnak végig a belváros utcáin. A Fánky Fesztivál a jelmezverseny eredményhirdetésével és a Wolf zenekar koncertjével zárul a Dísz téren.

A jótékonysági fánkvásárra a helyi pékségek, a városban működő civil szervezetek és nyugdíjas klubok ezres nagyságrendben sütnek majd fánkot.

A farsangi jótékonysági akció teljes bevételét a nagycsalásosok egyesülete részére ajánlják fel. Az összeg egy részét családi kirándulásokra fordítják, és közösen vesznek majd részt kulturális programokon, színházi előadásokon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek