Márciusban lebontják a Normafa fantomszállodáját

Tavaly ilyenkor írtunk arról itt a Travelón, hogy a XII. kerületi önkormányzat elindította az elhagyatott Olimpia Szálló kisajátítását, hogy lebonthassa a 16 éve üresen álló épületet. Most pedig itt a hír, hogy ez a kisajátítási eljárás véget ért, így a Hegyvidéki Önkormányzat birtokba vehette a Normafán álló egykori hotelépületet.

Az Olimpia Hotel az Eötvös út 40. szám alattForrás: 12.kerulet.ittlakunk.hu

A város legnépszerűbb kirándulóhelye mellett éktelenkedő, lepusztult állapotú szálló bontása a tervek szerint egy hónapon belül megkezdődik, hogy a helyén park lehessen, valamint kiépülhessen az Eötvös út új szakasza - írja weboldalán a XII. kerületi önkormányzat. Vagyis belevághatnak a Normafa rehabilitációs projektjébe, amely szerint a szálló helyén parkot, az Eötvös út-Konkoly-Thege út találkozásánál pedig parkolókat építenek. Itt lesz nem messze a Normafa kapuja, a tervek szerint ide fut majd fel a meghosszabbított fogaskerekű, nem messze tőle pedig információs központot nyitnak.

Az elmúlt években a Normafa zöldterületeit tették rendbe, játszóterek épültek, átadtak egy futópályát és felújították az egykori lóvasút-végállomást.

A 16 éve áll üresen az épületForrás: Travelo

A Hotel Olimpiát 1972-ben adták át, nevét az abban az évben rendezett müncheni ötkarikás játékokról kapta, és főhadiszállását is itt rendezte be a világversenyre készülő magyar csapat. A megnyitása utáni években a sportolók kedvelt találkozóhelye volt, Puskás Öcsitől és Baróti Lajostól Kárpáti Györgyig sok ismert ember fordult meg a szállóban. Színészek, filmesek szintén gyakori vendégei voltak a jó konyhájú helynek. Az elvarázsolt dollár című Bujtor-film és a Linda-sorozat több jelenetét is itt forgatták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek