Családi nap a Kövér Cinkék jegyében a Budakeszi Vadasparkban

  Családi nap a Kövér Cinkék jegyében a Budakeszi Vadasparkban.

  A Budakeszi Vadaspark gőzerővel készül a leghidegebb hónapokra: a téli készülődés egyhetes programsorozata után november 11-én, szombaton, ismét megrendezi a Kövér Cinkék Napját, ami szintén a tél és a madarak jegyében zajlik majd. Aznap a téli madárvédelemről szóló előadás mellett többek között kézműves madárkalács készítés és látványetetések is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatók.

  Fotó: Budakeszi Vadaspark

  A Budakeszi Vadaspark szezonális programjának köszönhetően az érdeklődők a téli madáretetéssel és madárvédelemmel kapcsolatos, leghasznosabb mikénteket és hogyanokat tudhatják meg első kézből, a vadasparkba rendszeresen visszatérő Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület szakértőinek jóvoltából. Az előadás után interaktív foglalkozás keretein belül faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készíthetnek a látogatók, amit természetesen haza is vihetnek majd.

  Az előadás és a közös alkotás után a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a „Madárbarát kert" tanösvény bejárásra is lehetőség nyílik, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak majd.

  A részletes szombati program:

  10:00 Mosómedve látványetetés

  11:00 Róka látványetetés

  12:00 Előadás a téli madárvédelemről + interaktív foglalkozás a színpadon

  13:00 Sakál látványetetés

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!