Eredjen a Komlosaurus nyomába a Mecseki Jurassic Parkban!

Eredjen a Komlosaurus nyomába a Mecseki Jurassic Parkban!

Magyarország első dinoszauruszleletét, számos fosszilis maradványt és ásványt mutat be az érdeklődőknek a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény szerdán nyílt állandó kiállításain.

Fotó: Komlói Újság Online / Facebook

 

A Mecseki Jurassic park és a Komlosaurus címet viselő tárlaton az 1966-ban Pécs-Vasason, majd Komlón talált dinoszauruszfaj, a kétszáz millió évvel ezelőtt élt Komlosaurus carbonis lábnyomai, az állat rekonstrukciós szobra, továbbá 60 fosszília és kőzet tekinthető meg. A Bányavirágok című kiállításon bányászat során előkerült 180 ásványt nézhetik meg az érdeklődők, köztük ametisztet, kvarckristályt és antimonitot.

Mint a megnyitón elhangzott: tavaly több mint 10 millió belépőjegyet váltottak a hazai múzeumokba. Ilyen érdeklődésre az elmúlt tíz évben nem volt példa, ami jelzi, hogy a komlóihoz hasonló gyűjteményekre egyre nagyobb igény van Magyarországon.

Henn Tamás muzeológus az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a két kiállítás anyagának egy része korábban is látható volt, ezen értékeket újrarendezték és kiegészítették számos, eddig raktárban őrzött tárggyal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek