Most kóstolja meg a cápahúst és a fürjtojást - indul az Országos Étterem Hét

Most kóstolja meg a cápahúst és a fürjtojást - indul az Országos Étterem Hét.

Több mint száz közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket mától országszerte, ahol kedvezményes áron ehetjük végig a háromfogásos menüsorokat, illetve néhány igazán különleges fogást.

A 13. Országos Étterem Héten a legkülönfélébb ízvilágokat felsorakoztató éttermek vesznek részt: a tradicionális magyar fogások mellett megkóstolhatjuk például az olasz, a francia, az amerikai, az ázsiai vagy akár a grúz konyha jellegzetességeit. A hagyományostól eltérő alapanyagok között néhány étterem kínálatában megtalálható lesz például a fürj, az Angus marha, a szarvasnyak, illetve a cápahús is - írja az MTI.

A három fogásos menüsorokat összesen 114 közép- és felsőkategóriás étterem kínálja 3300 illetve 4900 forintos áron. Ez utóbbi elsősorban a felső kategóriás és gourmet éttermekre érvényes.

A fokozott érdeklődés miatt több étterem már most teltházas, de korlátozott számban újabb helyeket szabadítottak fel. Foglalni a www.etteremhet.hu weboldalon lehet, maximum tíz főre.

Fotó: Dennis Wong / Flickr

A legutóbbi, tavaszi fordulóban huszonhatezer vendég vett részt, és 4,59 pontra értékelték a vendéglátóhelyek teljesítményét egy 5 pontos skálán.

A program ötlete eredetileg New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon évente kétszer is megszervezik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek