Több mint harminc pincészet várja a villányi vörösborfesztiválon

Több mint harminc pincészet várja a villányi vörösborfesztiválon

Rekordszámú, több mint harminc pincészet és körülbelül ötven kulturális, könnyűzenei program vár mindenkit október 6. és 8. között a Villányi Vörösborfesztiválon - írja az MTI.

A hagyományosan október első hétvégéjére időzített, sorrendben már a 30. fesztivál látogatóit a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel kényeztetik.

A programok a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődnek a rendezvény központi helyszínének számító Rendezvénytéren. Emellett a dél-baranyai város főterén és pincesoránál is érdemes nyomon követni az eseményeket. A Borudvarban neves villányi borászcsaládok: a Jekl-, Günzer- és a Gere-famíliák "apái és gyermekei" részvételével tartanak szakmai beszélgetést péntek este.

Fotó: www.villanyiborfesztival.hu

A jó hangulatról aznap mások mellett a Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert alkotta Esszencia együttes, Molnár Ferenc Caramel, szombaton pedig a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna Cum Laude gondoskodik.

A további programokban sem fog csalódni: egyebek mellett látványos szüreti és veteránautó-felvonulás, pénteken és szombaton szüreti utcabál, vasárnap a Zengő együttes bordalműsora zárja a rendezvényeket. Vasárnap a gyerekeké a főszerep: délelőtt Kökény Matyi gólyalábas mesejátékát láthatják a kicsik, délután az Iszkiri gyermekzenekar ad koncertet.

A vörösborfesztiválra az elmúlt évek tapasztalati alapján összesen 16-20 ezer embert várnak a szervezők. Bővebb információt itt talál a programokról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek