Pásztorbált tartanak a Hortobágyon

  Pásztorbált tartanak a Hortobágyon

   

   

  Az ősz a gazdasági év fordulója, a betakarítások ideje a Hortobágyon, amikor a pásztorok elkezdik behajtani az állataikat a pusztából a téli szálláshelyekre. Régen ekkorra már elszámoltak a gazdáknak a rájuk bízott jószágokkal, és olykor már a következő évre is elígérkeztek. Ebből az alkalomból pedig gyakran tartottak bálokat és mulatságokat a csárdákban.

  Október hetedikén sem lesz ez másképp a Hortobágyi Csárdában, amikor bárki belekóstolhat majd egy békebeli hortobágyi mulatságba. Az egész estés program során a jó hangulatról igazi hortobágyi pásztorok, a Bürkös Zenekar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai gondoskodnak, akik a Kárpát-medencében élő magyar és más népcsoportok pásztortáncaival ismertetik meg a részvevőket, majd a vállalkozó kedvűeknek a táncházban meg is tanítják azokat.

  Fotó: Hortobagy.eu

   

  A csárdai helyszín biztosíték az igazi hortobágyi ízekre is, ahol sok más mellett asztalra kerülnek a pásztorok kedvelt ételei, a slambuc és a marhapörkölt is - írják közleményükben a szervezők. A programról bővebben itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!