Tudja, melyik hazánk legklasszabb kulturális úticélja?

Tudja, melyik hazánk legklasszabb kulturális úticélja?

 

Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját" kereste: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata, és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyertek – írja az MTI.

Kerékpáros örökségtúra a Felső-Tisza vidékén, melyről mi is többször cikkeztünkFotó: SZSZBMFÜ Nonprofit Kft

Az Európai Bizottság idén 11. alkalommal írt ki pályázatot az EDEN projekt keretében. Az idei verseny témája a kulturális turizmus, a projekt címe: Vidéki múzsa kerestetik, azaz "Műemlékek, úti célok, zseniális attrakciók". Pécs már harmadszorra nyerte el az elismerést.

A nyeremény 2-2 millió forint marketingtámogatás lesz a győzteseknek, a döntőbe jutott pályázókat a bizottság 500 ezer forinttal jutalmazta. A nyertesek közül Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye pályázata részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat. Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, Tisza-tó, Írottkő Natúrpark és a Mecsek Zöld út.

A siklósi vár azokat is rabul ejti, akik nem látták soha a Tenkes kapitányátFotó: Wikipedia

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Középkori templomok útjára szervezett túrákról mi is többször adtunk már hírt. Pécsett járva az utazó nem hagyhatja ki a Gyugyi-gyűjteményt, mely épp egy hete gyarapodott éppen 692 darabosra, Siklós pedig kihagyhatatlan egy villányi borhétvégéből is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek