Ars Sacra fesztivál: hatszáz ingyenes program jövő vasárnapig

  Ars Sacra fesztivál: hatszáz ingyenes program jövő vasárnapig

  Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál – írja az MTI. A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint hatszáz ingyenes művészeti, kulturális programmal várja az érdeklődőket szerte az országban és a határon túl is. A fesztivált Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban péntek délután.

  Magyarország egyik legértékesebb kulturális rendezvénye nemcsak a hazai egyházművészet legjavát képes összehozni évről évre, hanem az európai kultúra legmélyebb eredőihez, a keresztény-zsidó kulturális fundamentumokhoz tér vissza, és fontos küldetéstudattal bír e kultúra megőrzése, bemutatása, megújítása terén.

  A fesztivál kiemelt programjai között szerepel Rohmann Ditta gordonkaművész és az Anima Musica kamarazenekar koncertje vasárnap a MOM Kulturális Központban, valamint Kocsis Krisztián zongoraművész Kocsis Zoltán-emlékkoncertje a budapesti Semmelweis Szalonban szintén vasárnap este.

  George Saju indiai jezsuita szerzetes tánca a fesztivál megnyitójánFotó: Koszticsák Szilárd / MTI

   Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész ebben az évben Veszprémben, a Szent Mihály-főszékesegyházban ad koncertet a fesztivál zárónapján.

  Kiemelt irodalmi program Tallián Mariann és Lázár Balázs zenés irodalmi előadása a kétszáz éve született Arany János tiszteletére. A balladaestet szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban lehet megnézni.

  Budapest mellett idén is számos vidéki város csatlakozott a fesztiválhoz. Többek között Balassagyarmaton, Esztergomban, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Mosonmagyaróváron, Pannonhalmán, Székesfehérváron, Vácott és Veszprémben is lesznek kiállítások, koncertek, vezetett szakrális séták, előadások.

  A Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett Kereszt-tűzben című kiállítás részleteFotó: Koszticsák Szilárd / MTI

   A fesztivál teljes programja megtalálható a fesztivál weboldalán. A programok ingyenesek, több rendezvényre azonban előzetesen regisztrálni kell.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!