Robotok, drónok és űrhajók szállják meg a Várkert Bazárt szeptember végén

Robotok, drónok és űrhajók szállják meg a Várkert Bazárt szeptember végén.

Szeptember 23-án a Várkert Bazár világörökségi helyszínén gyűlnek össze a tudományok nagyágyúi, hogy "a nagyközönség előtt kössék össze a Földet a világűrrel, a robotokat az emberekkel, a tudományt a kíváncsiskodókkal" a régió egyik legizgalmasabb tudományos buliján.

A Tudományok Fővárosa név alatt futó, ingyenes rendezvényen versenydrónok és pilótáik mérik majd össze tudásukat, virtuális sétát tehetünk a CERN részecskegyorsítóban, kapcsolatba léphetünk a NASA űrhajósaival, de a fesztiválon megjelenő, több mint hatvan kiállító és előadó jóvoltából önjáró robotokkal, Mars-szondával, utazó planetáriummal vagy éppen a robotépítéssel is megismerkedhetünk. Látványos bemutatók illetve kísérletek szemtanúi lehetünk, előadásokat hallhatunk a világűrről, a csillagokról vagy éppen a mesterséges intelligenciáról, sőt még egy valódi űrjárót is megcsodálhatunk. A robotika kedvelői sem fognak csalódni, ha ellátogatnak a Várkert Bazárba ezen a hétvégén, hisz a kiállítók egy része erről a területről érkezik.

Fotó: Tudományok Fővárosa

A régió egyik leginspiratívabb tudományos fesztiváljának célja, hogy közelebb hozza az emberekhez az „elefántcsonttoronyba" zárt, gyakran távolinak tűnő tudományokat illetve technológiát, és megmutassa a terület izgalmas újdonságait, rendhagyó megközelítéseit.

„A tudományos világ a laikusok számára sokszor túlságosan távolinak tűnik, pedig egy olyan korban, ahol az innovációk és azok elterjedése napról napra befolyásolja mindennapjainkat és szokásainkat, nem árt tisztában lenni azzal, hogy hol is tartunk most a tudományos szférában. Lehet, hogy az a robot, amit most még tátott szájjal csodálunk egy rendezvényen, néhány év múlva már a saját szobánkba is beférkőzik. A Tudományok Fővárosához hasonló rendezvények pontosan ennek a megismerésnek adnak teret." – fogalmaztak a szervezők közleményükben.

Ha többre is kíváncsi, látogasson el a rendezvény honlapjára, facebook oldalára, vagy nézze meg a Tudományok Fővárosa bemutatkozó kisfilmjét:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek