Gyönyörű 3D-s fényfestést tartanak hétvégente Székesfehérváron

Koronázóvárosunk a Kulturális Örökség Napjaira készülve a nemzeti emlékhelyen szeptember hétvégéin 3D animációs épületvetítéssel idézi fel az egykori koronázó templomot.

  

Fotó: Tourinform Székesfehérvár / Facebook

Nagy fényerejű vetítővel a 3D animációs videó készítői lélegzetelállítónak ígért látványvilágot festenek a Mauzóleum homlokzatára. A vetítés célja, hogy láthatóvá váljon, ami nem látható, és csak töredékekben maradt fenn. A különböző kőtöredékek 3D szkennelése után a maradványok a filmben újra életre kelnek, vagy úgy láthatjuk, ahogy máskor soha.

Szent István király szarkofágját például ezúttal 360 fokban körbefordulva is megnézhetjük, sőt, még a fedelét is láthatjuk. Ehhez a Szent István Király Múzeum Régészeti kiállításában őrzött töredékeket használták fel a készítők. III. Béla király arcrekonstrukciója is megjelenik a filmben, az Aba-Novák seccó-motívumain és figuráin keresztül pedig az 1938-as Szent István Emlékévre kialakított Romkertre utalnak az alkotók. Az épületvetítést szeptember minden hétvégéjén, péntek és szombat esténként tartják, amelyből itt láthatnak egy kis részletet:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek