Bulizzon egy jót a gyalogosok utcabálján Bécsben!

Bulizzon egy jót a gyalogosok utcabálján Bécsben!

Bécs egyik legnagyobb ingyenes rendezvényén vehet részt, ha jövő szombaton vagy vasárnap az osztrák fővárosban jár.

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 16-17-én a gyalogosok utcabálját, a Streetlife-fesztivált. Erre a két napra lezárják a Babenbergerstraße Ring és Mariahilferstraße közti, Museumsquartier előtti részét, és kocsik helyett művészek, artisták, dizájnerek, graffitisek és jógázók veszik birtokba.

"A város élete annak utcáin és terein zajlik. Ahol a bécsiek elfoglalják a köztereket, ott nyüzsög a városunk élete. A Streetlife-fesztivál egy pódium mindazok számára, akik a közösségi tereinket élettel akarják feltölteni" – fogalmazott Maria Vassilakou polgármester-helyettes.

Fotó: Christian Fürthner / Mobilitätsagentur Wien

A kétnapos Streetlife-fesztivál a Mobilitási Hét bécsi programjának csúcspontja lesz. Az érintett utcák hatezer négyzetméteren egy óriási házibulivá alakulnak át, ahol különböző utcai sportokat és alternatív közlekedési formákat próbálhatnak ki az érdeklődők. Az Urban Space Market piacán helyi művészek és dizájnerek portékájából válogathatnak, kipróbálhatják magukat graffitisként vagy bulizhatnak az FM4 fülhallgatós diszkóján. A gyerekeket cirkuszi produkciók és utcai artisták fellépései várják - tájékoztatott Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Fotó: Christian Fürthner / Mobilitätsagentur Wien

A rendezvény házigazdája Petra Jens, Bécs Város gyalogosügyi megbízottja, aki négy éve hívta életre a fesztivált. A Bécsi Mobilitási Ügynökség összesen hetven szervezetnek és kezdeményezésnek adott teret az idei rendezvényen, remélve, hogy ezúttal a tavalyi 25 ezres nézőszámot is sikerül túlszárnyalni. Legutóbb egyébként lépésszámlálós appal, illetve mezítlábas akadálypályával hallattak magukról, melyeket a gyaloglás éve alkalmából vezettek be Bécsben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek