Galériában jógázna? A turizmus világnapján megteheti

Galériában jógázna? A turizmus világnapján megteheti

 

Szeretné egy turista szemével látni mindazt, ami mellett nap mint elmegy? Szeretné jobban megismerni Budapest nem mindennapi látványosságait, kulturális értékeit? A turizmus világnapján több mint harminc, jórészt ingyenes program várja. Ha úgy tartja kedve, akár egy tuktukra vagy segwayre is felpattanhat, hogy igazi turistaként fedezze fel a várost.

A világnapon közelebbről megismerkedhet például az Aquaworld élményfürdővel, a Csodák Palotájának kulisszatitkaival, de templomi tárlatvezetés és koncert is szerepel a kínálatban. A vállalkozó kedvű jelentkezőket szabadulós játékra várják egy romkocsmába, illetve egy lovasparkba sétakocsikázásra. A városnéző séták, tárlatvezetések mellett több izgalmas lehetőséget is rejt a nyílt nap, jógázni lehet például egy galériában. Tehet egy sétát az Operaház vagy a Vigadó gyönyörű épületében, illetve megismerkedhet a hazai sörfőzés történetével is.

A Deák Ferenc téren, az evangélikus templom előtt este hat órától George Ezra: Budapest dalát és Bye Alex: Hé Budapest! című számát énekeli a Budapest Show Kórus és az Eötvös Gimnázium Kórusa. A csatlakozókat ingyenes kürtőskalács kóstoltatással jutalmazzák a szervezők - derül ki a Turisztikai Központ facebook bejegyzéséből.

Az Operaház épületeFotó: budapestinfo.hu

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ második alkalommal rendezi meg a nyílt napot a főváros látnivalóinak illetve kulturális értékeinek népszerűsítése, tágabb megismertetése érdekében. A szeptember 27-i eseményekre hétfőtől regisztrálhatnak az érdeklődők - írja az MTI.

A programok nagy része ingyenes, más részük kedvezményes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja oldalon lehet. Az esetleges kérdéseket a regisztracio@budapestinfo.hu e-mail címen várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek