Több száz ingyenes koncert és előadás várja Nyíregyházán

  Több száz ingyenes koncert és előadás várja Nyíregyházán

  Elindult pénteken az ország egyik legnagyobb ingyenes világzenei rendezvénye, a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. Jövő szombatig összesen háromszáz programon, köztük mindenféle könnyűzenei koncerten, színházi előadásokon és szabadtéri filmvetítéseken vehetünk részt.

  "A vidámság és derű országos seregszemléjét" immár 16. alkalommal rendezik meg a nyírségi nagyvárosban. Az összművészeti fesztivál kilenc napja alatt a város egy hatalmas közösségi térré alakul át; a záró nap pótolják az augusztus 20-án rossz idő miatt elmaradt tűzijátékot is - írja az MTI.

  A Móricz Zsigmond Színházban naponta két vígjátékot láthatunk a legismertebb hazai társulatoktól. A zenei kínálat hasonlóan színes: a világzenei vonalat többek közt Nagy Britanniából, Romániából, Maliból, Indiából, Nigerből és Lengyelországból érkező együttesek, a hazai zenei életet pedig a 30Y, a Hiperkarma, a Tárkány Művek, Herczku Ágnes és a Banda, valamint a Buda Folk Band képviseli.

   

  Fotó: Vidor Fesztivál

  A Vidor Faluban és a Vidor Kertben napközben a gasztronómiáé, este pedig a szabadtéri filmvetítéseké lesz a főszerep, de képzőművészeti kiállítások, táncházak, dumaszínház, irodalmi estek és komolyzenei koncertek is várják az érdeklődőket. A belváros utcáit minden nap pantomimesek, artisták, élő szobrok, tűzzsonglőrök és karikaturisták lepik el.

  A programok döntő többségét a nyírségi megyeszékhely négy helyszínén tartják, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye húsz másik településére is kitelepül a fesztivál. A hagyományoknak megfelelően a rendezvények kilencven százaléka ingyenes, jegyeket csak a színházi és dumaszínházi előadásokra kell váltani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!