Járt már bluegrass fesztiválon?

Járt már bluegrass fesztiválon?

 

Egy hazánkban még kevéssé ismert, de annál izgalmasabb zenei stílus, a bluegrass jegyében szerveznek ingyenes fesztivált a hétvégén Abaligeten. A festői szépségű, közkedvelt kiránduló- és üdülőhelyen összesen huszonöt koncert illetve workshop várja az érdeklődőket.

A bluegrass egy Amerikában kialakult akusztikus zenei irányzat, amelynek a country az alapja, de a jazz és a blues stíluselemei is felismerhetőek rajta. Jellegzetes hangszere a bendzsó és a gitár, amiket magas énekhangok ellenpontoznak.

Fotó: HuBMA / Facebook

A Bluegrass Zenei Egyesület (HuBMA) immár tizenötödik éve megrendezett fesztiválján a műfaj ismert nemzetközi és hazai előadói mutatkoznak be, de neves akusztikus zenei fellépőket is hallhatnak a látogatók. Pénteken a Solc Boys (CZ) mellett a pécsi Tarnai Acoustic, az Ireg és a budapesti Acoustic Guitar Caffe, valamint a Fejér megyében klasszikusnak számító PASSZ együttes lép színpadra Abaligeten. Szombaton és vasárnap többek között a Heartbeats (SK), a Poa Pratensis, a Pannongrass, a Half Page, valamint a Kentucky Harmony koncertjét csíphetjük el. A nap sztárvendége Marina Jay &Nik Poremba (A) lesz, a kisebbeket pedig Dalmesterek címmel gyermekprogram várja.

A zenei workshop helyszíne az abaligeti tópart, ahol az önálló hangszeres játék és a közös zenélés élményét is ki lehet próbálni - ígérik a szervezők. A bluegrass jellegzetes stílusjegyeit a műfaj szlovák művészei segítenek elsajátítani az érdeklődőknek; ez a program is ingyenes, csak regisztrálni kell a workshop@bluegrass.hu e-mail címen.

A fesztivál és a zenei workshop részletes programját a bluegrass.hu oldalon találja!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek