Kirándul a hétvégén? Még mindig tilos tüzet gyújtani!

  Kirándul a hétvégén? Még mindig tilos tüzet gyújtani!

   

  A Pilisi Parkerdő Zrt. egy sajnálatos eset kapcsán ismét felhívja a túrázók figyelmét: továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás!

  Ég az avar a Lajos-forrás felé vezető útonFotó: Pilisi Parkerdő Zrt

  Az extrém hőségben ráadásul még fokozottabban kell odafigyelnünk, a mai napon ugyanis 0,3 hektáron kapott lángra az avar a szentendrei Lajos-forráshoz vezető út melletti erdőben. Az oltásban a Pilisi Parkerdő Zrt. Szentendrei Erdészetének munkatársai is segítették a katasztrófavédelem munkáját. A száraz avaron ugyan nagyon gyorsan tud terjedni a tűz, a szakemberek gyors közbelépésének köszönhetően azonban sikerült megakadályozni a továbbterjedését. Az avartűz kiváltó oka egyelőre ismeretlen.

  Fontos, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki gondosan nézzen utána a tűzgyújtás lehetőségeinek és esetleges korlátozásainak!Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos, hasznos tudnivalókról részletesebben egy erre létrehozott oldalon is lehet tájékozódni. A Pilisi Parkerdő a honlapján és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról.

  Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt

  Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!