Két augusztusi hétvégére ismét a gyalogosoké a Szabadság híd

Két augusztusi hétvégére ismét a gyalogosoké a Szabadság híd

Újra átengedik a gyalogosoknak a Szabadság hidat augusztus 5-6-án, majd 12-13-án, mindkét hétvégére lezárva azt az autósok illetve a tömegközlekedés elől.

Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibuszokkal, míg Pest és Buda között az M4-es metróval, a 7-es és 133E busszal lehet utazni a 47-es, a 48-as illetve 49-es villamos helyett. Az érintett hétvégéken a 72-es trolibuszra, valamint a 9-es, 115-ös és 115-ös autóbuszra az Astoriánál a gyorsétterem előtti ideiglenes megállókban lehet felszállni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A lezárás idején a 61-es villamos hosszabbított útvonalon, a Szent János kórház és a Városház tér között közlekedik majd, míg az 56A járat a Szent János Kórház és Kelenföld vasútállomás között jár.

 

Fotó: Kiss Viktória

A lezárás péntek éjféltől vasárnap éjfélig tart; a Kálvin tér felől érkező autósok a híd előtt visszafordulhatnak, illetve a Belgrád rakpart–Havas utca felé is továbbhaladhatnak majd.

A Szabadság hidat ezen a nyáron először június 17-18-án illetve 24-25-én zárták le, hogy átengedjék a gyalogosoknak. A kezdeményezés nagy sikert aratott, amiről mi is beszámoltunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek