Négy napra Jazzfőváros lesz Kecskemét

  Négy napra Jazzfőváros lesz Kecskemét

  Tizenkét ország százhuszonöt zenésze lép színpadra Európa legnagyobb szabadtéri dzsesszfesztiválján, augusztus 3. és 6. között Kecskeméten - írja az MTI.

  A második Jazzfőváros fesztiválon itt lesz többek között a világ legjobb bendzsósa, a japán Ken Aoki, a ragtime királynőjének is becézett kanadai Mimi Blais, vagy éppen a New York-i zongoramágus, Rossano Sportiello.

   

  A N'Awlins Brass Band (NL)Fotó: Jazzfőváros

  Koncertet ad a Svájcból érkező Marco Marchi & the Mojo Workers, a nemzetközi sztárcsapat, a Three Wise Men, az olaszországi Chicago Stompers, de üde színfolt lesz a hollandiai rezesbanda, a N'awlins Brass Band is. Mellettük fellép a klasszikus jazz magyar élvonala is a Bolyki Brotherstől a Hot Jazz Bandig, a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band pedig Szekeres Adriennel várja a közönséget. A ragtime száz éve elhunyt királyára, Scott Joplinra maratoni koncertsorozattal emlékeznek majd kanadai és magyar fellépők, az esték pedig jam sessionnal zárulnak - monda a fesztivál főszervezője.

  A Benkó Zoltán Szabadidőparkban összesen öt színpadon várják az érdeklődőket. Újdonsága a fesztiválnak az esti jeggyel látogatható színpad, ahol este nyolc órától éjfélig fergeteges blues, boogie és rock'n'roll szól azoknak, akik csak néhány órára akarnak belekósolni a Jazzfőváros életébe.

  A fesztivál kísérőrendezvényei a gyermekes családokról sem feledkeznek meg: a játékszigeten a legkisebbek akár egy egész napot is eltölthetnek, de lesznek vízparti gyermekprogramok és "hangszersimogató" is. A mozogni vágyóknak buborékfocival és futóversennyel készülnek, de a fesztiválkarszalaggal a strand és a csúszda is ingyenesen használható. A fesztivál ideje alatt zajlik majd a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő döntője, és swingtánc tanfolyamokat is szerveznek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!