Ingyenes komolyzenei nyáresti koncertek a Balatonnál

Ingyenes komolyzenei nyáresti koncertek a Balatonnál

 

Nem csak a könnyűzene uralkodik majd a Balaton és a Duna partján július 15. és augusztus 6. között, köszönhetően a Klassz a pARTon fesztivál ingyenes komolyzenei koncertjeinek – írja az MTI a m1 csatorna műsorára hivatkozva.

A programsorozat Balatonalmádiban indul, majd a fesztivál nyáresti koncertjeinek Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, Budapest és Esztergom is otthont ad - közölte Érdi Márta, a Klassz a pARTon producere.

Fotó: Kraker / Facebook

Érdi Tamás immár harmadszor lesz a Cimbora Alapítvány által szervezett fesztivál házigazdája. A zongoraművész a fellépők közül kiemelte mások mellett Oláh Vilmost, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmesterét, Eckhardt Violettát, a Budapesti Fesztiválzenekar koncertmesterét, valamint a Keller Kvartettet.

Visszatérő vendégként lép fel többek között az Ewald Rézfúvós Együttes, Radnóti Róza és a Görög Sisters, de számos fiatal művész – például a MOL Tehetségtámogató Program nyertesei és a Járdányi Pál Zeneiskola növendékei – is bemutatkozási lehetőséget kap. Kocsis Krisztián zongoraművész az édesapja, Kocsis Zoltán emlékére játszik, és fellép Ránki Fülöp is.

Mint a rendezvény Facebook-oldalán megtudtuk, a Velencei-tónál is lesznek hasonló koncertek idén nyáron, már június 23-i kezdettel.

Újabb cikkünk ebben a témában:

A legjobb dolgok, amik történhetnek velünk a Balatonon földön, vízen és levegőben 
Kerékpártúra a Festeticsek nyomában, napsütéses ringatózás a legendás Helka hajón és lélegzetelállító panoráma 1500 méterrel Hévíz felett: egyre több izgalmas lehetőséget kínál a Balaton azoknak, akik nem csak fürdeni indultak a magyar tengerhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek