A magyar nemzeti parkok is a Kaláka Fesztiválon ünnepelnek az idén

A magyar nemzeti parkok is a Kaláka Fesztiválon ünnepelnek az idén

A június 29. és július 2. között megrendezésre kerülő Kaláka Fesztiválon kiállítások és családi programok is lesznek az idén negyven éves Bükki Nemzeti Park jubileuma alkalmából. Szörényi Levente, a Vujicsics együttes, a Budapest Bár, Petruska András, a Dresch Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, Csík János Esszencia zenekarával, a Fonó együttes, a Makám, az egri Kerekes Band és természetesen a Kaláka – ők csupán néhány előadó a 38. Kaláka Fesztivál fellépői közül, tudtuk meg a szervezőktől.

A megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) ad otthont idén a Magyarországi Nemzeti Parkok Hetének, melynek keretében a fesztivál idején az Eszterházy téren a hagyományos kézműves vásár és mesterség-bemutatók mellett természetismereti játszóházak és foglalkoztatók is lesznek az ország nemzeti parkjainak közreműködésével.

A „Nemzeti Parki Termék" védjegyes alkotók országos kiállítása a Templom Galériában lesz látható. A látogatók tárlatokat nézhetnek meg a Bükkről a Vitkovics-házban és a Bródy Sándor Könyvtárban is. A Kaláka Fesztivál és a BNPI „A Bükk csavargó útjain"című versíró pályázatára 254 alkotás érkezett. A legjobb költemények az Arkt Művészeti Galériában lesznek láthatók/olvashatók. A Bükki Nemzeti Park védnöke 2017-ben a Kaláka együttes, amely egy jól sikerült költeményt a fentiek közül dalban mond majd el.

Synwell / Flickr.com

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a fesztivál első eseményén, a június 29-én, csütörtökön (ezúttal Felsőtárkányban) megrendezett Verskoncerten a Kaláka Arany János-verseket énekel majd. Közreműködik Huzella Péter, s a költővendég: Lackfi János.

Június 30-án, pénteken (a fesztiválnyitó után) az érsekkerti Múzsák ligetében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ültet fát a Kaláka együttes közreműködésével. Az Eger-regE feladatlapos városismerkedési játékban idén – elsősorban – Eger védett fáit lehet majd megkeresni.

Július 1-jén, szombaton a Ciszterci templomban „Tíz példázat" címmel Gryllus Dániel – Sumonyi Zoltán legújabb dalciklusa lesz hallható.

A fesztiválozókat (péntektől vasárnapig) napközben koncertek, gyerekprogramok várják az Eszterházy téren, este pedig koncertek váltják egymást a Várban felállított, két színpadon.

Részletes információk a rendezvény honlapján olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek