Ingyenes a Gyermekvasút vasárnap

  Legalábbis május 28-án a 14 éven aluli gyerekek díjmentesen utazhatnak a 30-45 percenként közlekedő Széchenyi-hegyi Gyermekvasút járatain, miközben Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programok várják a látogatókat.

  Fellép az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, Kovácsovics Fruzsina, Fedor Kyra és Farkasházi Réka, de a vasútállomáson lehet majd kertivasutazni, hajtányozni, lesz majd bűvész, ugrálóvár, modellvasút és megmászható tűzoltóautó is.

  Ugyanakkor felsorakoztatnak majd különböző méretű terepasztalokat, és több helyszínen is tartanak vasútmodell-bemutatót a Gyermekvasút Vasútmodellező Szakköre és a Széchenyi Vasútmodellező Club részvételével. Ökobusz néven az Élő Mini-Világ Alapítvány tart majd egy környezetvédelmi oktató bemutatót, miközben a piatnik játszósarok olyan kipróbálható játékokkal készül, mint a sSpeed cups, a Bison, Quartex, Monstars, BrainStorm, Splatto, Jungolino vagy a Rummikub twist. A programokról bővebben itt olvashatnak.

  Fotó: Anna Schwelung / Indafotó

  A Gyermekvasúton a vonatok sűrített hétvégi menetrend szerint járnak, és a nosztalgia motorvonat is közlekedik. Az üzemeltetők felhívják a figyelmet, hogy bár a nagy utasforgalomra való tekintettel vasárnap hosszabb üzemidőben és hosszabb szerelvényekkel járnak a vonatok, ettől függetlenül zsúfoltságra kell számítani a szerelvényeken.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!