Péntektől már strandolhatunk a Lupa-tónál

Budapest újra felfedezett türkizkék vizű tavának partját tavaly fehér homokkal, napernyőkkel, nyugágyakkal és falatozó bódékkal szerelték fel. És ha az időjárás is úgy akarja, május 26-tól ismét megnyílik a strandolók előtt a Lupa-tó.

Tavaly lehetett olvasni arról, hogy a Sziget, a Costesek, a Gourmet Fesztivál és az óriáskerék után Gerendai Károly az egykori sóderbánya után visszamaradt Lupa-tóból egy Európában egyedülálló strand- és sport paradicsomot hoz létre. A Szentendre felé, Budakalásznál, a 11-es főút jobboldalán található tavat eddig is a kristálytiszta vize és a türkizkék színe miatt kedvelték, akik a tiltás ellenére lejártak oda, vállalva a nomád körülményeket és a veszélyeket. Azóta azonban, a vízminőség kivételével, szinte minden megváltozott.

Fotó: Lupa Tó Official Facebook

Egy rövid tavalyi próbaüzem után ugyanis hatalmas beruházással tették komfortossá és biztonságossá a területet a fürödni és sportolni vágyók számára. Megnégyszerezték a strandolásra alkalmas partszakaszokat, és az egész területet fehér homokkal töltötték fel. A karibi beachek pálmafás hangulatát idéző 2,5 km-es luxusstrand mellé különböző szolgáltatásokat kapcsoltak. Itt található az ország legnagyobb vízi kalandparkja, a régió legmenőbb búvár centruma, és a közép-európai régió legnagyobb wakeboard komplexuma is itt épül majd fel. Emellett hagyományos és extrém vízi sportágak a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól a surfig szintén elérhetőek lesznek - írja cikkében a Turizmus.com

A parton pedig a strandsportok szerelmeseit strandfoci, strandröplabda, strandkézi pályák várják, de lesz majd beach tenisz és műfüves focipálya is. A szervezők ugyan a benzinmotoros vízisportoktól óvják a strandolókat és a víz minőségét, azért lesznek elektromos meghajtású kishajók és flyboard is, ahol egy vízsugár repteti a magasba a bátor vállalkozókat. Kitelepítik majd a Blob névre keresztelt hatalmas, felfújható párnát is, amire egy toronyból ugorva, a víz felett akár több méter magasba repülhetnek a strandolók.

Belépők

A tó körül többfajta jegyárakat szabtak az üzemeltetők. Lesz felnőtt, gyerek, családi jegy, külön sportoló jegy és különböző bérlet is. Akinek munka után támadna kedve kilátogatni, annak - a délután 5 órától érvényes „sunset" jeggyel - még olcsóbban lehet majd bejutni.. Egy kisebb részén található a hagyományos Lupa Strand, amelyet az inkább árérzékenyek és csak a klasszikus strandolás élményre vágyóknak találtak ki. Ide a teljes árú, felnőtt napijegy 1000 Ft lesz.

Fotó: Lupa Tó Official Facebook

A terület nagyobbik részén pedig a Lupa Prémium Beach üzemel majd, ahova a teljes árú jegy 3000 Ft lesz, de itt már jobb körülményekkel és gazdagabb szolgáltatásokkal várják a látogatókat. Aki pedig még ennél is exkluzívabb szolgáltatásra vágyik, az VIP jegyet válthat, amihez már baldachinos napágy és VIP parkoló is jár, vagy akár a prémium strandon belül egy privát partszakaszt is bérelhet, saját személyzettel.

Falatozóhelyek

A Turizmus cikke szerint a prémium részre erős gasztronómiai kínálatot ígérnek: míg a Lupa Strandon a hagyományos strandbüfék adják a kínálatot, a Lupa Prémium Beach-en felépülő gasztrosétányon egyszerre lesznek megtalálhatóak a tipikus strandételek és a különlegesebb fogások, amiért akár külön is érdemes ebédre vagy vacsorára kilátogatni. A gasztrosétányon túl, vízparti bárok és beach klubok színesítik a vendéglátás kínálatát, de akinek még ez sem elég az a legmagasabb igényeket is biztosan kielégítő Costes Beach Clubban fogyaszthat el éttermi fogásokat a koktélja mellé. Minderről bővebben a Lupa-tó beach weboldalán olvashatnak.

Fotó: Lupa Tó Official Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek