Három hét alatt épül fel az ország legnagyobb színháza

  Legalábbis a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadát ennyi idő alatt húzzák fel a Dóm téren, amelynek szerkezeti elemei összesen 140 ezer kilogrammot nyomnak. Az idei évad június 30-án Puccini Toscájával indul.

  Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

  A Dóm téren már megkezdődtek a munkálatok, vasárnap éjszaka 35 nyerges kamion szállította a helyszínre a nézőtér és a színpad elemeit, hétfő hajnalban pedig elkezdték ezek összeszerelését. Idén két új világítási toronnyal bővül a fesztivál műszaki felszereltsége, az egyedülálló világítástechnika így még színvonalasabban tudja szolgálni a produkciók igényeit - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

  A teljes épített fesztiválhelyszín egyébként elképesztő méretekkel bír. A színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló bázis összesen mintegy 2000 négyzetméter. A Dóm térre szállított építési elemek kiterítve Budapesttől Szentendréig érnének, a szerkezetek teljes súlya 140 ezer kilogramm. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírnia.

  Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

  A nyitóelőadás, vagyis a Tosca után az idei évadban is látható lesz a Mamma Mia! és az Ének az esőben musical, de olyan új produkciókkal is készülnek, mint a Vízkereszt, vagy amit akartok Shakespeare-vígjáték és A Notre Dame-i toronyőr musical. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon ezen a nyáron - a liget rekonstrukciója miatt - nem tartanak előadást, viszont a Kálvária sugárúti ideiglenes, REÖK Szabadtéri Színpadon Hajnali részegség címmel láthat darabot a közönség Kosztolányi Dezső életéről.

  Notre Dame gyereknap és statisztaválogatás hétvégén

  Május 27-én, szombaton 11 órától gyereknapi programra várják a látogatókat a Reök-palota elé. A nap A Notre Dame-i toronyőr jegyében telik, így aztán többek között megfesthetik a résztvevők a francia katedrális rózsaablakát, és a musicalben Quasimodo-t alakító Veréb Tamás is fellép a darab legszebb dalaival. Másnap 11 órától statisztákat válogat a darab alkotócsapata a REÖK-ben, ahol 16 és 30 év közti férfiak és nők valamint 8 és 10 év közti gyerekek jelentkezését várják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!