Próbálja ki az operajógát a Tisza-tavi fesztiválon!

  Próbálja ki az operajógát a Tisza-tavi fesztiválon!

   

  Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is lesznek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon július 28. és 30. között – írja az MTI.

  A Tisza-tó egyértelműen egyike annak az öt magyar tónak, ahová nem csak nyáron érdemes ellátogatni. De ha mégis nyáron járnánk arra, időzítsük július végére: az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény elsődleges célja a kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása.

  Fotó: Természet operaháza / Facebook

  A fesztivál első napján különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők a Tisza-tó partján, majd a tiszafüredi Morotva-félszigeten gálaestet rendeznek a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével. A TO'pera elnevezésű koncerten fellép többek között Miklósa Erika is. Az előadások alatt a színpad hátterében levő LED-falon hangulati filmek, jelenetek lesznek láthatók.

  A második napon hatvanhét kilométeres kerékpártúrát szerveznek a Tisza-tó körül. Ennek tizenegy megállójában minikoncertek, például Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István a király című rockopera dalai hangzanak el, Tiszaszőlősön pedig a Mozdulat Táncműhely előadása szórakoztatja a közönséget.

  Naplemente a Tisza-tónál - képzelje el, hogy a háttérben szopránok énekelnekFotó: Becskereki László / Flickr.com

  A fesztivál harmadik napján, a Boat D'Opera túrán a kerékpárokat csónakokra cserélve juthat el a közönség a minikoncertek helyszíneire: a koncerteket a víz partján, a vízben és a vízen tartják. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes-vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói pedig erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.

  A fesztiválra jegyek vásárolhatók az egyes napokra, illetve válthatók két- és háromnapos fesztiválbérletek is. További információk a rendezvénysorozat Facebook-oldalán.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Ingyenes komolyzenei nyáresti koncertek a Balatonnál 
  Budapesten és a Velencei-tónál is lesz Klassz a pARTon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!